Fc5 Dizel mi Yoksa Lpg mi alınmalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ywzckr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben 2016 fb7 kasa eco_lpg li executive kullanıcısıyım yakıt ve performans olarak çok memnunum dizel daha güçlü diyorlar tork farkından güçlü zaten. Ancak LPG şehirler aradı ortalama 25 kuruş yakıyor 35 değil hatta 23-25 arası. Ama alacaksan kesinlikle executive al farkları tatmin edici..

SM-G900FQ cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Civic FC5 2016
Merhaba Arkadaşlar
FC5 alıcam mümkünse yarın yada öbürgün aracı sürdüm ama yine de karar veremedim yol sesi pek almadım dizeldede lpg dede gerçi samsunun anayolları iyi olabilir. Yokuş yukarı test ettim dağa doğru çıktık dizel gayet güzel ama dizelde öyle acayip ivmelenerek filan çıkmadı yokuşu tamam dizel performansı güzel. Lpg exe denedim dizel kadar ani ivmelenmesede aralarinda mükemmel bi fark hissetmedim. %10 filan olabilir performans için farkları. Yokuştada %20 diyelim.
121500 executive eco fiyat
123000 elegance dizel fiyat
111500 elegance eco fiyat verdiler
Dizel elegance yakıt olarak sehir ici 6lt(35kr) sehirler arası 4 lt gibi(23 kr)
Executive Eco ise 11-12lt(35 kr) sehirler arası
Elegance ile executive farkları: led farlar, navigasyon ekranı, deri koltuk, dijital gösterge, kapı kolları krom, anahtarsız calistirma
Dizel elegance manuel mi yoksa executive otomatik eco mı almalı fikirlerinizi alabilirmiyim?

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Merhaba ;

Bu kararı verirken bence;

1. si yıllık yapacağınız km , 2. si ise bu araca kaç yıl binmeyi düşündüğünüz . Ben aracımı 2016 Aralık ta almıştım daha 10.500 km de. Yani yaklaşık 1,5 yılda yaptığım km ortada. Yani demem o ki yıllık ortalama 10.000 km altı yapacaksanız dizele çokta gerek yok.

Performans anlamında evet dize bir tık yukarıda gibi ama biri otomatik biri manuel. Ayrıca bakım giderleri de ortada . Benzinliye bu kadar bakım ücreti verdiğimiz ortamda dizel ne olur bilemiyorum .

Benzinliye eco ya karar verdiğinizde de özellikler anlamında elegance ufak oynamalar ile executive dönüşebiliyor :))).

Ben yine kendimden örnek vereceğim , benim aracımda elegance ama uzun kısa sisler led ve çok memnunum (80$),Arka stopları animasyonlu ledli yaparsanız (200$), kapılar krom (10$) ekran bence kesin değiştirirsiniz bende değiştirdim 10.4 tesla (400$) isterseniz anahtarsız giriş ve çalıştırma taktırabilirsiniz (129$) hayalet göstergeye birşey yapılamıyor :)))

Honda’nın tüm modellerinde en tutulanı da hep elegance olmuştur diye bilirim.

Neye karar verirseniz Şimdiden hayırlı olsun.

İyi günler .

Sadece hayal et

Aracınız
150 bin hocam bayinin demesi %50 vergiden %60 vergi dilimine girdigi icin. Eger kur boyle devam ederde düşmezse 160 bin olur dedi o yuzden ben o fiyatlara cikamam.
Performans olarak duz yolda kalkista dizel alır ama sonradan benzinli geçer gibi geldi bana. 2 sini de surdum sagolsun yokus yukarı daga ciktik. Dizel tamam guzel ama yani lpgli çok kötü dencek seviyede değil. Bayileri gezdim dizel otomatikler 130 bin en uygun oda 1 haziran itibariyla 5 bin daha articak en az dedi hepsi kurdan dolayı.

160 bine 2 yıl önce Typer alınıyordu ona o kadar para vermem ben gider 90 bine makyajsız kasa RX8 alırım avm otoparklarinda fotoğraf çektiren insanları gördükçe tatmin olurum Civic yakın bir zamana kadar memur arabasiydi geldiğimiz şu duruma bakın ya..

GM 5 Plus d cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Öncelikle çok uzun yol yapacaksanız dizel alın, uzun rampalı yolda gerçekten fark ediyor.

Ancak genelde şehir içi kullanacaksanız net bir şekilde exe eco alın, dizele hiç gerek yok.

Bu arada lpg ile uzun yolda 11-12 demişsiniz ancak o kadar yakmaz, şehir içi 11 civarı şehir dışı 7-8 civarı yakıyor,

Dizel de tahiminim şehir içi 6, şehir dışı 5 civarı yakar, öyle 4 ler falan bana çok gerçekçi gelmedi,

Volkan Dizge

0
Yönetici
Ad Soyad
Volkan Dizge
Aracınız
Civic FD6 2011
160 bine civic nedir yahu ? 5.20 bmw yada E250 mercedes alınır o paraya(2. El). En azından arabaya biniyorum dersiniz. Tercih meselesi tabi

ywzckr

0
Fc5 Dizel mi Yoksa Lpg mi alınmalı

Başkan dizel elegance 210 tlye şehir içi 800-850 km araç daha 2100 kmde

Hepinize cevaplarınız icin tesekkur ederim, executive eco tercih ettim. Engelli araci oldugu icin 5 bin daha verdik exe farki icin.
Hocam 110 a ciktim ama okuz gibi ses almiyor.
sessiz alman arabasi istiyorsaniz jetta satistan kaldirilmis getiremiyorlar, trend benzinli passat 140 dan basliyor dizel confort 202 bin oraya yonelmenizi tavsiye ederim tabi fiyat makul gelirse.
Megane a da digerlerine de bindim oyle mukemmel farklar yok arac yalitiminda. Zaten samsunun asfalti yeni dosendi az ses yapiyor diye belirttim.belki bana bu yüzden sessiz gelmistir.
Sehiricini yazmayi unutmusum hocam o yuzden 11 litre kalmis sehirler arasi diye
[MENTION=4986]Eren[/MENTION]4141 hocam sehir ici dediginize gore 4.6 litre yakmasi lazim bunun imkani olacagini sanmiyorum sehirde trafik olmadigi icin karma tuketimde oyle yakmistir arac. 6 litra altina sehir ici trafikte pek kolay is degil.
islemler bitince detaylari yazarım.

Son düzenleme:
Aracınız
Civic FC5 2018
Hepinize cevaplarınız icin tesekkur ederim, executive eco tercih ettim. Engelli araci oldugu icin 5 bin daha verdik exe farki icin.
Hocam 110 a ciktim ama okuz gibi ses almiyor.
sessiz alman arabasi istiyorsaniz jetta satistan kaldirilmis getiremiyorlar, trend benzinli passat 140 dan basliyor dizel confort 202 bin oraya yonelmenizi tavsiye ederim tabi fiyat makul gelirse.
Megane a da digerlerine de bindim oyle mukemmel farklar yok arac yalitiminda. Zaten samsunun asfalti yeni dosendi az ses yapiyor diye belirttim.belki bana bu yüzden sessiz gelmistir.
Sehiricini yazmayi unutmusum hocam o yuzden 11 litre kalmis sehirler arasi diye
[MENTION=4986]Eren[/MENTION]4141 hocam sehir ici dediginize gore 4.6 litre yakmasi lazim bunun imkani olacagini sanmiyorum sehirde trafik olmadigi icin karma tuketimde oyle yakmistir arac. 6 litra altina sehir ici trafikte pek kolay is degil.
islemler bitince detaylari yazarım.

Sakin kullanınca benim dizel şehir içinde 4.2ye kadar düştü. Ama ayağının altında 300nm tork olunca insanın gaza basası geliyor. Böyle kullanınca da 5-5.5 arası yakıyor.
[MENTION=4986]Eren[/MENTION] in dediği rakamlar doğru.

Lenovo K53a48 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Dizel fiyatı da aldı başını gidiyor. Bence en mantıklısını yapmışsın. Aracına güzel bakar, Lpg bakımlarını aksatmazsan hem ekonomin rahat eder hem de kafan. Keyifli kazasız sürmüşler.

Geri