Ben bu ustaya buji, motor yağı, motor yağ filtre ve şanzıman yağ değişimini yaptırmıştım ve işçilik 60 tl almıştı (malzemeler bendedi ki zaten satmıyor), aynı işe başkası 150 tl istemişti. Yaparken de izledim sorun yoktu. Biraz da muahbbet sonrası adamın bu işlerde tok olduğuna kanaat getirmiştim, 40 seneden beri kendi dükkanında kendi halinde takılıyor. Daha çok eskilerin ustasına benziyor, dükkanda milattan kalma bir cihaz var (uzay yolu filmindeki gibi bir kumanda panosu), eskiden arızalara onun ile bakarmış, tabi şimdi antika. Forumlarda bizim arabanın şanzıman yağ değişiminde hemen sonrasında ilk başta geri vitese alıp bekletmeyi okumuştum. Adam da bana aynısını yaptırmıştı, sanırım tam sirkülasyon için.
Bunlar çerçevesinde ustalığında sıkıntı yoktur düşünüyorum, tabi her markanın kendine ait tripleri vardır o konuda eksiği olsa bile hoşgörürüm.
Şimdi aklıma geldi, onu subap ayarı için aradığımda, gerekliliği konusunda egzosdan rölantide patırtı geliyor mu diye sormuştu, geliyorsa gerekli demişti. (ki bende de geliyor)