Civic FC5 Fren Balata Tavsiyesi

Ad Soyad
Berat KAYSAL
Aracınız
Civic FC5 2019
Merhabalar
Honda 1.6 eco executive paddle shift aracımın Fren balatalarım hala bitmedi ama güvenlik amaçlı 100.000 bakımda değiştircem.
Ses yapmayan güvenli fren mesafesi sunan.
Orjinale yakın bir fren balatası arıyorum.
Önerisi olan varmı kullandığı tavsiye ettiği.

Aracınız
Civic FC5 2020
Merhabalar
Honda 1.6 eco executive paddle shift aracımın Fren balatalarım hala bitmedi ama güvenlik amaçlı 100.000 bakımda değiştircem.
Ses yapmayan güvenli fren mesafesi sunan.
Orjinale yakın bir fren balatası arıyorum.
Önerisi olan varmı kullandığı tavsiye ettiği.
Orijinal harici hiçbir balata tavsiye etmiyorum hiçbiri orijinal gibi olmuyor

SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ad Soyad
Erhan
Aracınız
Civic FC5 2019
Ben yeni ATE marka aldım, orijinali de ATE galiba. Dün akşam ustaya değiştirttim. Ufak bir ıslık sesi duydum ama bir kaç gün geçince ses yapmaz diye bekliyorum.

Ad Soyad
Erhan
Aracınız
Civic FC5 2019
Hayır Hocam orjinal markası NISSIN' dir.

SM-A235F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilgi için teşekkürler. Birkaç yerde ATE için "orijinal" yazmışlar, ben de ona aldandım. Muhtemelen orijinal balatayı servis haricinde bulmak mümkün değildir. İnternette ufak bir göz attım, bulamadım.

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Hayır Hocam orjinal markası NISSIN' dir.

SM-A235F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ATE'de olabilir Akebono'da Nissinde senesine ve motor,şanzıman modeline göre değişiyor.
Ate aralarında en iyisi ama tekrar ve tekrar söylüyorum ürünün usta tarafındna montajı çok çok önemli:

1) diskler ya değişmeli yada yeteri kadar et kalınlığı var ise tornalanmalı bu balata ile uyumu için kritik
2) balataların kaliperde oturduğu noktalar dikkatli şekilde temizlenmeli ve yağlanmalı
3) balatanın kendisinin arka kısmı yağlanmalı
4) kaliperdeki piston temizlenmeli yağlanmalı
5) disk sökülüp diskin oturduğu ayna kısmı temizlenmeli

ve bunların hepsi yapılırken sıradan gres yağı değil balata yağı kullanılmalı, maalesef yurdumuzda bırakın balata yağını kullanmayı çoğu usta bahsetiğim noktaları yağlamıyor bile balataları alıp sök tak yapıp kapı dışı yapıyor müşteriyi oysa bahsetiğim adımlar en fazla 20dk alacak adımlar (torna hariç).

bu adımların biri bile kaçırılır ise dünyanın en kral balatasınıda kullansanız ses yapma ihtimali var dahası balata ile disk iyi uyum sağlamaz ise fren performansınıda olumsuz etkiler.

Ben yeni ATE marka aldım, orijinali de ATE galiba. Dün akşam ustaya değiştirttim. Ufak bir ıslık sesi duydum ama bir kaç gün geçince ses yapmaz diye bekliyorum.
Merhaba, bende de 2018 lpg li civic var, orijinal balatalarım 47000 km deyim Ate marka arıyorum ben de, siz nereden temin ettiniz? Link var mı?

Geri