- Ad Soyad
- Timur.S
- Aracınız
- Civic FE1 2023
Ben teşekkür ederim
Bahsettiğiniz kaliteli seramik balata hissiyatıni iyi biliyorum eski FB7mde önler için Amazon Amerika'dan uyguna denk getirdiğim seramik içerikli Stoptech Sport serisi balataları yaklaşık 2 yıldan uzun kullandım ve o balatalardaki güveni Türkiye'de satın aldığım hiçbir balatada bulamadım. En ağır yokuş inişlerinde defalarca frenleme yapmama rağmen bana mısın demiyordu. Stoptech sport disk+balata serisi getirme imkanım olsa hiç durmam ama şu anki 27 dolarlık gümrük kısıtlamaları sonrası artık hayal oldu
Bugün daha önce Amazon.com'dan aldığımı belirttiğim STOPTECH ön balataları merakımdan dayanamayıp taktırdım
StopTech 309.09590 Street Performance Front Brake PadAmazon.com: StopTech 309.09590 Sport Brake Pads with Shims and Hardware: Automotive
Buy StopTech 309.09590 Sport Brake Pads with Shims and Hardware: Brake Pads - Amazon.com ✓ FREE DELIVERY possible on eligible purchaseswww.amazon.com
Aracın üstündeki orjinal balatada "ilk frenaj" hissi harici bir sorunum yoktu ama bence şehiriçinde ilk frenajın zayıf olması kullanım deneyiminin kalitesini biraz baltalıyor maalesef.
Balatayı çıkarınca daha yarıya ancak geldiğini gördük ve kendi aşınması kadar disktende aşındırmış Orjinal balataların diskle birlikte bitme fenomenini şimdi daha iyi anlıyorum...
yaşayın nokta atışı anlatımıma örnek olmuş ve sizinde tecrübe etmenize çok sevindim:
1) metal oranı yüksek balata ilk araca bindiğinizde ısınmadığı için iyi performans sergileyemez fakat ısındığındada normal fren balatasına göre çok daha mukavimdir kolay kolay ısınmalara karşı zayıflamaz aksine belli ısılarda daha iyi bile çalışır.
2) stoptech ABD'de pazarı koçtaş gibi mağazalarda olan yine bizdeki blueprint gibi bir markanın kalitesi düşünün bende kanadada Ferodo 2500lerden önce kullandım kötü değil ama açıkcası yine bir Ferodo,EBD asla değil ,Hondalarda Carbotech cidden piste çok iyiler
3) benim tavsiye ettiğim ise bizim yurdumuz koşullarında çoğumuzun genel kullanımına en uygun olan iyi markaların iyi serileri, Ferodo premier sahtesi olmamasıyla organik ve metal oranın tam tadında olmasıyla gerçekten çok iyi bir seçenek doğru şekilde takılır ise ses yapmıyor, ısınmaya vs ihtiyaç duymuyor ve OEM den üstün performans sergiliyor.
Akebono zaten OEMde kullanılan bir marka ama OEM serisi olmayan direkt kendi rafından (Proact gibi= seramik)normal serisini alırsanız daha iyiler fakat türkiyede bulunurmu bilmiyorum.
ATE Seramik her ne kadar seramik var olduğunu yazsada sizdeki Stoptech kadar büyük bir oranda içermiyor daha kibar bir oranda bulunduruyor buda beraberinde hem ısınmaya ihtiyaç duyurmuyor hem çok iyi ömür performans dengesi sunuyor.
dediğim gibi balatalar roket bilimi değil,çok ama çok kaba bir ürün