Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bence de Shell 2 hafta önce uzun yolda Aytemizin Fiyatı 3.14 tü (Shell ler 3.40-3.60 arası) Aytemiz öyle olunca alalım dedik 320-350 km arası yapan araç 280. Km de bitti LPG
Arabayı 1000 bakımına götürdüğümde lpg ustasına sordum gazi nereden almayı önerirsiniz diye. Hiç farketmez en ucuzu hangisiyse ondan al dedi. O gün bugündür hep en ucuz kimse ondan alıyorum. Ve hep aynı km; şehir ici 320 civarı şehirlerarası 380 400 arası.
Bu konuda benim şu şekilde bir tecrübem var. Sizlerle paylaşayım.
Ben gazı %90 aygaz alırım. Performans olarak bir şikayetim hiç olmadı. Prins kullanıyorum ve her filtre değişiminden sonra filtreyi mutlaka alır, içini açıp kirlilik oranına bakarım. Hiçbir zaman ciddi bir kirlilikle karşılaşmadım. Böyle olunca da aygaza devam ettim hep. Öyle ki her filtre değişimine 5000 km gecikmeli gittim. Amaç, Madem kirlilik olmuyor neden filtre değişimi yapayım? Hatta bir ara değişimden 45.000km sonra gittiğimde, lpg servisine ne zaman değişti hatırlamıyorum dedim. Söktü baktı daha 10.000km gider, filtren temiz dedi. Şu an 70.000km oldu değişim yapalı. Herhangi bir performans kaybı veya tekleme sorunu yok. Şimdilik devam ediyorum.
O sebeple Aygazın temiz olduğuna kanaat getirdim. Bence uzun yol veya performanstan ziyade gazın temiz olması daha önemli. Eğer kir enjektörleri tıkayacak olur ve değişim gerekirse baya masraf çıkarır diye düşünüyorum.
Fakat ucuz gazların ve bp nin çok daha az km gittiğini ben de tecrübe ettim.
Selamlar...
Shell Shell Sehll. Kesinlikte başla yerden almayın derim. Ha hiç mi alternatif yok. Bana göre milangaz. Uzun yolda zor durumda kalırsam eğer milangazdan alırım. Ama Shell bir numaradır benim için.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.