- Aracınız
- Civic FC5 2018
Evet, bence çözüm youtube için başka bir app kullanmak, Hondahack menüsünde yüklenebilen programlar arasında bir tane var, ben denedim fena değil, adını şı an hatırlayamadım. Google play services'i kaldırınca ve birkaç ayar yapınca root öncesi performansına yakın çalışıyor şu an bence sıkıntı yok. Ama esas sıkıntı, google maps gibi uygulamaların eski android sürümlerinin çalışması, zaten aletin kendisi de Android 4.2.2 ile çalışıyor ve bu sürüm memory sızdırma konusunda kötü bir şöhrete sahip, dolayısı ile Google maps vb uygulamalar çalışıyor ama buharlı lokomotif gibi çalışıyor. Genel olarak sistemin orjinal uygulamaları (radyo, nav, menü geçişleri) şu anda root öncesi hızlara yakın çalıştığı için bence sorun yok.
Bahsettiğim ayarlar ise, Hondahack uygulamasının otomatik yaptığı ya da kısıtladığı şeyleri kapalıda tutmak. Mesela siste açıldığında gelen güvenlik uyarısına otomatik olarak tamam de vb. Bu tarz ayarları açık bırakmak da performanstan yiyor. Sonuçta koydukları Honda Connect tabletin RAM ve CPUsu aman aman değil.
Özetle birkaç ince ayarla performans makul seviyeye geldi ama çalıştırdığım uygulamalar tabletin düşük spesifikasyonlarından ve Android versiyonundan ötürü yine de yavaş çalışlıyor (google maps haritaları yavaş gösteriyor vb gibi). Android Auto performansı bence çok daha makul ama onda da telefonu sürekli bağlı tutmak gerekiyor. Sonuçta tercih meselesi.
ne gibi ince ayarlar yaptınız anlatırsanız yada resimli gösterebilirseniz buradaki herkes faydalanmış olur...