almadan önce aracın kronik problemi varmı diye bayideki arkadaşlarla samimi bir sohbet yapmıştık.Tek bir araç geldiğini servise onunda turbo sorunu olduğunu ve yazılım attıktan sonra olduğu gibi bir sohbet geçmişti.Citroen c2 de yazılım volvo c30 da yazılım vardı.rolanti titremeleri ve gaza yuklenmelerde sağlıksız devirlenmeler ve egzozdan gelen yoğun dizel kokusu aklımda kalanlar.şu an çok daha sağlıklı uygulanıyordur ama yinede garanti kapsamındaki bir araç için bana yazılım tehlikeli ve aracı yoran bir müdahale gibi geliyor.207 de limitör varsa bu bir şeylerin sınırı demek oluyor.
Sayın Onuran42 , prensip olarak çok doğru şeyler söylemişsiniz, fakat bazı eklemeler yapmak gereğini hissediyorum . Öncelikle bu hız limitörünü fabrika 207 de değilde 227 de koysaydı kimse ne buna itiraz eder ne de sebebini sorgulardı . Fakat 182 Hp bir arabaya 207 den fazla gidemezsin deyince açık söyleyeyim hem çok ciddi olarak bozuluyor ve şiddetlede nedenini merak ediyorum.
Mesela 156 Hp 1,6 lt turbo motorlu C180 , katalog hız verisi 225 km/h ve limitör falan yok . Önceki arabam Giulietta 1,4 motor 170 Hp , katalog verisi 218 km/h , benim gördüğüm hız 235 km/h . Bütün benzer arabalara karşı handikaplısınız. Üstelik bu deneyimi sizde yaşamışsınızdır , bir araba vardır , son hızına çıkabilmek için kilometrelerce düzlük , hafif arkadan esen rüzgar ister , gaza oturursun yavaş yavaş çıkarsın . Bu araba öylede değil ki , rampa yukarı gaza basıyorsun göz açıp kapayıncaya kadar 208 , sonrası yok. Hal böyle olunca Dumanefendi nin 242 si o kadar normal geliyor ki . Honda iyi arabalar üreten saygın bir marka olabilir , fakat maalesef tüketiciye saygı duymuyor.Tekrar ediyorum 207 sınırlaması radikal bir uygulamadır , bilgilendirme gerektirir ve bu eğer teknik bir gereklilikten kaynaklanıyorsa, buda aracın zaafiyeti denektir. Benim bu konudaki net düşüncem budur.
Eğer Honda nın argümanı 6 yıl mekanik garanti veriyorum onun için bu sınırlamayı koydum ise bana seninkini kaldırırım ama garantini 3 yıla veya atıyorum 2 yıla düşürürüm seçeneğini sunmalıdır.
Bu arada, bu konu ile ilgili üç gün önce bir haber paylaştım ama okunmadı galiba . Honda servisi yetkilisi bana hız limitörünü kaldırma konusunda HondaTR den haber beklediklerini , onay geldiği takdirde serviste bu işlemi yapacaklarını söyledi . Ben doğrusu şaşırdım , çünkü servise harita güncellemesi sormak için uğramıştım. Ne Honda dan ne de servislerden bu konuda bir hamle beklemiyordum
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.