Birkere 122 hplikten daha iyi bizim araclar ama 160 hplikle kalkislar haric kafa kafaya gider bizim araclar
Tamda bu ben aracimdan memnunum performans bana yetiyor ben hala tsi ve diger motorlari alt ediyorum ve bu muhabbet burada kapansin istiyorum bakiyorumda Honda kullananlardan sadece 2- 3 kisi Hondayi savundu ve demek istrdigimi #Nofear adli arkadas anlatmis son sozu soylemisBir iki cümlede ben yazayım
Arkadaşlar ticaretin her dalında olduğu gibi otomotivde arz talep ilişkisiyle dönmektedir.
Honda'nın en büyük pazarı Amerikadır, Honda araçlarını bu pazara göre dizayn etmektedir.
Amerika müşterisinin beklentileri ise şu yöndedir;
Araç problemsiz olmalıdır, kullanıcıya masraf çıkarmamalıdır, zira yedek parça ve hizmet (servis) bu ülkede çok pahalıdır.Benzinin ucuz oluşu ve alım gücünün yüksek olmasından dolayı, yüksek motor hacmiyle yüksek güç üreteren motorlar tercih edilir, ne olursa olsun motor sorun çıkarmamalıdır bu yüzden tsi motor olmasa da olur.
Alınan araç emniyetli olmalıdır, çarpışma testlerinde çıkan sonuçlar Amerikalılar için çok önemlidir, ülkemizin düşünce yapısında olduğu gibi kaza sonrası araç dağılıyorsa araç beş para etmez mantığıyla değil, kaza sonrası sürücü kabinin de sürücünün göreceği zararlara bakılır. Daha öncede forumda konusu geçmişti çarpışma testlerinde vw ler civic fb7 lerin çok gerisinde kalmaktadır.
Beğenmediğimiz su bazlı boyaların mantığı da araç yok edilirken çevreye mümkün olduğu kadar az zarar vermesidir, bu da Amerika için önemlidir.
Şu an aklıma gelmeyen bir çok nedenden dolayı, Honda ve diğer Japon markaları Amerika da milyonlarca araç satmaktadır.
Bu açıdan bakınca Honda'nın aslında müşterilerinin isteklerini karşıladığını görmüş olacaksınız.
Ortalama yılda 15k-20k araç sattığı bir ülke için bile fabrika kurarak jestin en büyüğünü yaptığını düşünüyorum
Yılda 100k araç satarak o ülkeye yatırım yapmayıp, müşterilerini zora sokan bir markayı tercih etmektense, çok az araç satıyor olsa da o ülkeye ve insanlarına değer veren HONDA markasını tercih ederim.
Saygılar...