Android Auto Andaroid 10 ve üzeri (belki 9 ve 8 de de olabilir ama kullanmadığım için yanlış bilgi vermek istemem) yazılımlarda direk gömülü olarak geliyor. Herhangi bir yazılım yüklemenize gerek yok. Yani Türkiye satışlı telefonlarda destekliyor. Hatta Samsung için söylemek gerekirse "Ayarlar -> Gelişmiş Özellikler -> Android Auto". Ama kablosuz bağlantı için dediğiniz gibi Honda'nın multimedya sistemine yazılım gelmesi gerek. Bazı araçlarda denedim desteklediği için direk bağlandı. Araştırma yapmanıza bile gerek kalmıyor araç yazılımı size adım adım gösteriyor.Hocam süreci Reddit üzerinden takip ediyorum. Honda ile ilk görüşmelerde eski modeller için ücretli olacağını 2021 de belli bir ceyregin sonunda çıkacak cihazlara kablosuz ozellik dahil edileceği gündemde. Honda kablosuz sistemi eski modellere 3 şekilde sağlayacak birinci metot ayni navigasyonu guncelledigimiz gibi bize yükleme dosyasını gönderecek. İkincisi Honda araba sasi numarasına göre usb gönderecek. Usb takılıp yazilim yüklenecek. 3.su ve en pahalı metot olan servisler bu hizmeti sağlayacak. Surec uzerinde çalışıldığını ve 2021 ikinci çeyrekte Türkiye de konu ile alakalı gelişme sağlanması planlanıyor. Halihazırda Android auto Türkiye google play store a gelmedi. Bu hizmetin sağlanabilmesi için apk indirseniz bile Türkiye yazılımında çalışabilmesi için Türkiye google store a gelmesi de şart. Kısaca daha 2-3 aylık bir süreç öngörülüyor.
Gömülü olmayan arkadaşlar için bilgisayardan vpn ile play store a girip, telefona yükleme seçeneği ile yüklenebilir. Eski telefonumla 2020'ye kadar yükleyerek kullanmıştım. Daha önce forumda anlatmıştım. Yapamayan arkadaşlar olursa fotoğraflı anlatırım olmazsa.