kaza Manisa yolunda oldu. hava 4 derece civarı. önleri yeni almıştım falken, arkalar turanza, henüz değiştirmemiştim. diş derinliği fazla diye. sürat vardı. hava yağışlıydı ve yol su dolmuş. hava karanlık olduğu için yoldaki biriken yağmur sularını göremedim.
mi6x
Gecmis olsun FB7 de basima geldi aynisi neyseki lastiklerim iyiydi yaklasin 80 90 km hizla giderken sagnak yagis vardi birikinti oldugunu fark ettim panikle hafif fren sonra ayagimi frenden cektim ve dreksiyonu sikica tuttum bayagi bir savruldum ama seridimden cikmadim o zaman lastiklerin onemini cok iyi anladim ve 2.5 3 yili doldursun aninda degistiririm onceligim ne konfor nede ses olur. Islak ve kuru zemin performansina yani yol tutus onceligim olur o mili saniyede ayagimi frenden cekmeseydim neler olurdu tahmin edemiyorum...
Bu olaydan sonra yagmurlu havalarda asla sol seridi kullanmiyorum. Bir diger anim ise 140 150 gibi suratle giderken sis ve yagmurda 300 400 m kala yanan trafik isiklariydi 3. Fren basisimda durabilmistim Artik cok daha bilincliyim bu konuda karda arabayla surmenin egitimini Edirnede bir kis vermistim kendime. Bir subaru olamadi tabi
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.