Civic FC5 LPG'de Gelen Ses?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zalımus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Forumda birkaç başlık altında konusu geçen, araç lpg'ye geçince gelen uğultu (trrrrrrr) şeklindeki ses hakkında sorun yaşayan kişiler olarak bu başlık altında toplanmayı, bulunan çözümleri bu başlık altında paylaşmayı istiyorum. Öncelikle aracımdan 700 km civarında hafif bir uğultu olarak gelmeye başlayan ses şuan(2000kmde aracım) özellikle rölanti beklemelerini çekilmez hale getirdi. Benzindeyken her hangi bir sorun yokken, motor gayet sessizken. aracımı lpg'ye geçirince ses 5-6 sn içinde oluşuyor. Benzine atınca aynı şekilde 5-6 saniye içinde kesiliyor. Ses için 2 kere servise gittim. Servisteki farklı ustalardan biri bunun lpgnin hortumlardan geçerken gelen ses olduğunu, diğeri bunun brc enjektörlerinden kaynaklandığını sonuncusuda tüm arabalarda olduğunu söyledi. servis görevlisi bu sesin normal olduğunu hatta bu sese alışmam motor sesi kabul etmem gerektiğini söyledi. fakat neredeyse dizel araç sesi kadar rahatsız edici bu sesin normal olduğunu düşünmüyorum. aynı sorunu yaşayan veya çözüm bulan arkadaşlar bu başlık altında açıklarlarsa çok sevinirim.

Aracınız
Civic FC5 2017
Bende de var bu durum. Sadece 88-90 ve 118-120 arasında sabit hızla giderken meydana geliyor. Bunun için servise gittim şanzımanda mı bir problem var diye. Test sürüsüne çıktık VTEC itmesi dediler. Benzinde denedik o an için hiç yapmadi ama sonrasinda bende LPG deki kadar kuvvetli olmasada hafiften arada yaptı. Can sikilacak bir durum değilmiş yani

'17 Fc5 CVC Elegance Eco AT

Aynen demiş olduğunuz süratlerde irkilme gibi bir durum benim aracımda da oluyor. Ben bunu cvt şanzımana bağlıyorum.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

muratk

0
Aracınız
Civic FC5 2017
Bence duzeltilebilecek bir sorun. Hondaya 2 kez yazdim, cozumun yakin oldugundan bahsettiler. Isin uzucu yani brc hondadan once bu isi halledebilirdi. Sikayet sitelerine bu konuyu yazarsak surec hizlanir gibime geliyor.

Aracınız
Bir arkadas fd6 daki bir sorundan bahsetmisti burada. Hala duzeltecekler bu sorunda ona doner diye. Aynen oyle cozum bulacagi filan yok. Bisey yapmak istesen de garanti disina cikar diyorlar. Ben artik sesi benimsemeye basladim.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

muratk

0
Aracınız
Civic FC5 2017
Konu maalesef cozulmedi. Forumda bu konu kaportadaki gocuk konusunun golgesinde kaldi. Honda turkiye civicle ilgili kullanici sikayetlerinin bazilarina cozum uretemiyor maalesef.
Youtube ki kaza yapmis yeni honda civic videosunu izledim arabadan sogudum. Bircok japon marka araca sac/metal temin eden buyuk bir firma sahte/yaniltici bilgiler vermis bi habere gore.

aracım daha 100km de bile değil aynı sorun bende de var. lpg de iken rölantide ve düşük devirde sinir bozucu bir uğultu geliyor. 1000km bakımında sorunu çözmelerini isticem. sonucu buradan sizlerle paylaşırım

Geri