Civic bu her yerinden ses gelir ama bütünlüğü bozulmaz, bunu unutuyorsunuz ve çok fazla ses dinliyorsunuz sonra dertler peşinizi bırakmıyor, aslında var olmayan dertler
Bugün iş yerinden eve dönüyorum çat çut pat küt tangır tungur zannedersiniz ki akslardan birinde rulman kırıldı mafsal dağıldı, sanki çamurluk yere düştü o şekilde bir ses, sonra baktım belediye yollara siyah sıcak asfalt yama dökmüş böyle parça parça çukurları kapatmışlar tabi yamalar daha yaş durumda kurumamış asfalt yamalarının kenarlarındaki mıcırların üzerinden geçerken tekerleğe yapışıyor sonra davlumbaza çarpıp içeride davul çalıyor.
Mevzuyu çözmem uzun sürmedi ama öbür türlü eğer ne olduğunu çok düşünseydim bende depresyona girerdim. Fazla kafaya takmayın.
Bu sene Ocak ayında 80km hızla giderken sağ ön tekerlekten bir cayırtı koptu ses hiç kesilmiyor matkapla oyuyorlar sanki o şekilde, aha dedim bu sefer ya jant gevşedi ya aks rulmanı dağıldı ya fren diski koptu ya balata düştü, neyse işte o şekilde bir 3-4km gittim otoyol geniş 3 şeritli duramadım emniyetsiz çünki gidiş geliş yol sonra kenara çekip indim baktım fren diski ile onun hemen yanındaki ince muhafaza sacı arasına taş girmiş ve çıkmıyor elimle ince sacı esnetip taşı çıkarana kadar ellerim simsiyah oldu ama mutlu oldum o taş oraya asfalt yolda nasıl girer bilemedim.
mahalle arası bir yola girdim yolu kimse kullanmıyor olmalı ki yol ortasında yaz ayında otlar uzamış bu otlar alttan Civic in eksozuna çarptıkça öyle bir ses yapıyor ki tıngır tıngır sanki evde parke üzerinde tencere çaydanlık yuvarlanıyor gibi haliyle durup bakmıştım ne oluyor yahu diye
otların üzerinden geçerken ince bir ot sürtse bile deli gibi ses yapıyor.
Motorun yağına iki haftadır bakmıyordum eyvah dedim hemen bir bakayım havalar da o günlerde bir yağmur bir güneş bir çamur neyse kaput mandalını çektim araba da garajda idi cayırt etti heh herhalde kaputun içeride kedi falan vardı o sıkıştı öldü eyvah dedim, yok öyle değilmiş ön panjurun dibindeki kaput fitili kaput sacına yapışmış birden kaput yukarı atınca kendini cayırt diye ses gelmişti tekrar kapadım tekrar açtım tekrar kapatıp tekrar tekrar açtım kapadım aynı ses yok gelmedi, sonra fitilin leş gibi yapış yapış olan kenarlarını sildim temizledim.
demekki Civic te fazla ses dinlemeyeceksiniz.