Yani bu mesajı atarken sizin de yazdıklarınızı okuyarak konudaki yorumlara baktım tam olarak neyi toz pembe ve fanatiklik olarak gördünüz anlayamadım hocam. Yani lafı ortaya attınız sanırım öylesine. Bana kalırsa fanatiklik pek gözlemlediğim bir şey değil forumda. VW-Bmw gruplarında yaygın ama...
Araçların kronik sorunlarıyla ilgili forumda konular var elbette. Yazdıklarınız da bilindik şeyler vtec teklemesi, kaput dalgalanması, akü vs. ancak bunlarla uğraşmak istemeyip aynı kasayı almak nasıl desem beni güldürdü
Ancak dediğiniz gibi alternatifi yok gibi bence de. Yapcak da bir şey yok araçsız olmuyor, kazasız belasız sorunsuz sürüşler dileriz size.
Yatak sesi olarak nitelendirilen ve ne olduğu net olarak belirlenememiş bir kaç vaka var konuda gördüğüm kadarıyla ve bunlara hitaben de bahsi geçen bu ses sorunun "kronik yatak sesi" olarak nitelendirilmemesi için bir ricada bulundum. Tekrar bulunuyorum. Kanıtlanana kadar tüm yataklar masumdur
Ben fb7'ye bindiğimde kontağı çevirip aracı çalıştırıp daha sonra da bir kaç saniye telefondan bir şey bakarken, aracın çalıştığını anlamayıp tekrar kontağı çevirdiğim ve cıyykk sesinin geldiği çok olmuştur. Motor o kadar sessiz çalışıyordu. Fc5'in daha da sessiz motor sesi. Fc5'i de aylarca kullandım kardeşimin...
Bakalım konuyu takip ediyoruz. Önceki mesajlarda arkadaşın dediği gibi CVT'den sonra bir de motor yatağı sesi tedirgin etmez milleti inşallah... Zaten zor günler geçiriyoruz milletçe...
Link attığınız 2011 tarihli konuya baktım. Şikayetçi arkadaş sesi tanımlamış ancak sese dair bir video yok. Bir kişi de Honda TR bu konunun farkında demiş. Bir link paylaşılmış oradaki konuda da arkadaş bakımdan sonra bu sesi duymaya başladığını belirtmiş.
yeni honda civic sedanın motorundan gelen tıkırtı sesi :( - Problemler ve Çözümleri
www.teamhondaturkey.com
Benim düşüncem gergi ve gergi kayışının bu sesi çıkardığı yönünde. Yoksa bu araçlara ne yapıyorlar yağı boşaltıp mı çalıştırıyorlar yanlış viskozitede yağ mı koyuyorlar emin değilim ama sıkıntı yataklardaysa yağ kaynaklı bir sıkıntıdır. İşin ehli biri işi çözer aslında. Yoksa boşta da krank mili döner piston da hareket eder yatakta. Bu linktekilerin sorunu gergi grubundan olabilir. Sizde ses nasıl video atmış mıydınız ?