Merhaba , benim aracım 2017 eco executive 60.000km de. 50k bakımında subap ayarı yaptırdım. Daha önce de varmıydı bilmiyorum ama geçen gün ilk kez hafif yokuşta 20km hız ile giderken 1500 devirde titreme yaptı biraz.
Ne olduğunu anlamadım ama kafama takıldı. Geçtiğimiz haftasonu 60k bakımı için servise götürdüğümde bu sorunu belirttim aracı bilgisayara bağladılar tüm verilerin normal olduğunu belirttiler (buji, şanzıman, yakıt vs) .
Ancak aracı test ettiklerinde belirttiğim sorunu onlar da fark ettiklerini söylediler. Şuan net birsey söyleyemiyoruz aracı bir süre bırakırsanız deneyip bulabiliriz dediler. Aracı aktif olarak kullandığım için bir kaç gün bırakabilme şansım yok malesef.
Honda servisi İlk kez karşılaşmış gibiydi bu problem ile. Dedim bu durum normal ise tamam ama problem varsa lütfen çözün dedim.
Dün tekrar şöyle bir test yaptım kendimce ;
- Benim aracımda sorun sadece LPG modunda iken meydana geliyor. LPG seviyem yarı ve daha alt seviyede iken deneme yaptım yokuşta 15-20km hız 1500 devirde hafif titreme yaptı
- Benzine alıp denedim hiç bir sorun olmadı
- Gidip LPG'yi fulledim tekrar denedim yine sorun olmadı
Acaba LPG nin az olmasıyla bir ilgisi olabilir mi sizlerin de fikirlerini almak istedim ( ECO modu hiç kullanmıyorum ben hep kapalı konumda duruyor)
Ben aracı hep uzun yolda kullandığım için pek hissetmiyorum. Ama çözülmesi gereken bir problem varsa bilmek isterim
Teşekkürler