Uzun süredir FD6m yok
FB7yi de ailecek kullanıldığı için pek yoramıyorum, yine de sanki artık yapamayacağım atraksiyonlarıma son tadımlık olarak geçen yıl Kasımda, Adana Pozantı otobanında Tekir rampasını tırmanırken tadı damağımda güzel bir deneyim yaşadım
Tekir rampasını Adana otobanını kullananlar bilir, yavaşça ama ciddi şekilde dikleşen ve Tekir yaylası düzlüğünde tamamlanan bir tırmanıştır.
Şimdi düşündükçe o anlar bana fantastik film sahnesi gibi geliyor
Şöyle bir ortam düşünün, akşam vakti hava hafif yağmurlu ve hafif sisli, sağda yokuşta tırmanan araçların arka lambalarının kırmızılarının sisten ve otobanın zeminden farklı şekilde parlaması ve yolun kenarındaki ağaçların yola düşen yansımaları....
Ailedekilere "Şu ortam bildiğiniz film sahnesinden fırlamış ne güzel değil mi" diye söylenişim, sonrasında vitesi 2. vitese almam ve 6000 devir üstü 110 civarı hız ile herkesin kaplumbağlaştığı tırmanışta ilerlemem....
Arkam boş olduğu içinde arkama sollama amaçlı geçenin hızlıca görünmez hale gelmesi....
Soldan veya sağdan şeridime atlamaya yeltenen her türlü araca deliler gibi selektör yapışım (Yanlış hatırlamıyorsam o rampada rahat en az 50 aracı solladım-sağladım)....
İşin en keyiflisi de tırmanışı bitirip inişe geçtiğimde etrafta araç kalmaması ve benimde tamamdır diyerek 5. vites 110 ile sakince yoluma devam etmem
Ve ailedekilerin "az önce ne yaptın sen ya, derdin neydi" bakışları