Civic FC5 Stok multimedya ses kalitesi arttırmak için neler yapılabilir?

Ad Soyad
Mehmet Şakar
Aracınız
Civic FC5 2021
Öncelikle herkese merhabalar yeni üye oldum, öğrenmek istediğim bazı şeyler var siz değerli ve tecrübeli hondacilarin önerilerine ihtiyaç duydum;
#aracin kendi multimedyasinin çıkış gücü nedir?
#sadece hoparlörleri değiştirerek ses kalitesini arttırabilir miyiz?
#cevap hayır ise sadece amfi takarak mevcut hoparlörlerin çıkış gücünü arttirabilir miyiz?

İlla ki deneyen değiştiren tecrübe eden arkadaşlar vardır onları duymak ve onlardan feyz almak isterim

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Öncelikle herkese merhabalar yeni üye oldum, öğrenmek istediğim bazı şeyler var siz değerli ve tecrübeli hondacilarin önerilerine ihtiyaç duydum;
#aracin kendi multimedyasinin çıkış gücü nedir?
#sadece hoparlörleri değiştirerek ses kalitesini arttırabilir miyiz?
#cevap hayır ise sadece amfi takarak mevcut hoparlörlerin çıkış gücünü arttirabilir miyiz?

İlla ki deneyen değiştiren tecrübe eden arkadaşlar vardır onları duymak ve onlardan feyz almak isterim
Orjinal multimedyanin ses kalitesi çok iyi olmamakla birlikte hoparlörleri de vasat durumda. Mıknatısları fındık büyüklüğünde, orjinal multimedyaya endeksli olarak üretilmiş.

Bu şekilde iyi bir ses alamazsınız.

4 adet midrange
1 adet 5 kanal amfi
1 adet bagaj durumuna göre 20 cm veya 30 cm bass ile tatminkar bir ses sistemi kurmuş olursunuz.

Bütçeye göre tiz de eklenebilir.
Amfi çıkışlarının rms değerine göre hoparlör seçimi yapılması lazım.

Örneğin 4 çıkışlı her bir çıkış için 100 rms veren bir amfiye 60-70 rms.lik bir hoparlör bağlarsanız hoparlörün dayanimi az olacak. Gain ayarindan kısmak zorunda kalacak elinizdeki gücü tam kapasite kullanamamış olacaksınız.

Tam tersi senaryoda 150-160 rms.lik bir hoparlör bağlarsanız amfi tarafından yeterli besleme olamayacak.

Orjinal hoparlörleri değiştirerek bir miktar iyileşme alınabilir. Burada ne beklediğiniz önemli.

Son düzenleme:
Ad Soyad
Mehmet Şakar
Aracınız
Civic FC5 2021
Orjinal multimedyanin ses kalitesi çok iyi olmamakla birlikte hoparlörleri de vasat durumda. Mıknatısları fındık büyüklüğünde, orjinal multimedya endeksli yapılmış.

Bu şekilde iyi bir ses alamazsınız.
4 adet midrange
1 adet 5 kanal amfi
1 adet bagaj durumuna göre 20 cm veya 30 cm bass ile tatminkar bir ses sistemi kurmuş olursunuz.

Benim tavsiyem bu yönde.
Tşk ederim hocam öncelikle tavsiyeniz için sokmeden değiştirmeden bir çözüm bulmaya çalışıyorum fakat sizin ve çoğu kişinin ortak fikri başka yolu yok herhalde?
Mıknatısları fındık kadar diyorsunuz daha geniş mıknatıslı kaliteli mid range hoparlör takarak amfi olmadan kaliteli ses alabilir miyim? Yoksa ünite o hoparlörleri besleyemez mi?

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Tşk ederim hocam öncelikle tavsiyeniz için sokmeden değiştirmeden bir çözüm bulmaya çalışıyorum fakat sizin ve çoğu kişinin ortak fikri başka yolu yok herhalde?
Mıknatısları fındık kadar diyorsunuz daha geniş mıknatıslı kaliteli mid range hoparlör takarak amfi olmadan kaliteli ses alabilir miyim? Yoksa ünite o hoparlörleri besleyemez mi?
Orjinal ünite midrangeleri yarı kapasite çalıştırır. Bass sesinden mahrum kalırsınız.

Bunun yerine daha kaliteli koaksiyel hoparlör alabilirsiniz.

Ad Soyad
Mehmet Şakar
Aracınız
Civic FC5 2021
Orjinal ünite midrangeleri yarı kapasite çalıştırır. Bass sesinden mahrum kalırsınız.

Bunun yerine daha kaliteli koaksiyel hoparlör alabilirsiniz.
Peki hocam arka kapılara ve bagaj pandizota 4 adet koaksiyel alırsam yeterli olur mu? Bir de kaç watt tavsiye edersiniz ve mümkünse marka tavsiyeniz var mıdır?
Birde hocam stok multimedyanin çıkış rms gücü kaç biliyor musunuz?

Son düzenleme:

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Peki hocam arka kapılara ve bagaj pandizota 4 adet koaksiyel alırsam yeterli olur mu? Bir de kaç watt tavsiye edersiniz ve mümkünse marka tavsiyeniz var mıdır?
Birde hocam stok multimedyanin çıkış rms gücü kaç biliyor musunuz?
Orjinalin çıkış gücü kanal başına ortalama 12-15 w rms civarı diye hatırlıyorum, oldukça düşük. Ana ünite sizin bahsettiğiniz 40w'lık koaksiyelleri bile duzgun besleyemiyor maalesef. Stock hoparlörleri koaksiyel hoparlör ile degistirirseniz ses netliği tatmin edici seviyeye gelir ancak bass konusunda pek katkı sağlamaz. Eğer amacınız ses netliği ve birazda bass almaksa stok hoparlörleri koaksiyel ile degistirip, bir tane amfili subwoofer baglatirsaniz işinizi görecektir.

Ad Soyad
Mehmet Şakar
Aracınız
Civic FC5 2021
Orjinalin çıkış gücü kanal başına ortalama 12-15 w rms civarı diye hatırlıyorum, oldukça düşük. Ana ünite sizin bahsettiğiniz 40w'lık koaksiyelleri bile duzgun besleyemiyor maalesef. Stock hoparlörleri koaksiyel hoparlör ile degistirirseniz ses netliği tatmin edici seviyeye gelir ancak bass konusunda pek katkı sağlamaz. Eğer amacınız ses netliği ve birazda bass almaksa stok hoparlörleri koaksiyel ile degistirip, bir tane amfili subwoofer baglatirsaniz işinizi görecektir.
Peki hocam dediğiniz gibi amfili subwoofer alırsam aracın stok hoparlörlerinde bir iyileşme olur mu yoksa onları da değiştirmek şart mıdır? Çok fazla detaya girmek istemiyorum çünkü Diyarbakırda işinin ehli yok afedersiniz arabanın içine edecekler. Ondan bu kadar soru sorup öğrenmeye çalışıyorum 🙂

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Peki hocam dediğiniz gibi amfili subwoofer alırsam aracın stok hoparlörlerinde bir iyileşme olur mu yoksa onları da değiştirmek şart mıdır? Çok fazla detaya girmek istemiyorum çünkü Diyarbakırda işinin ehli yok afedersiniz arabanın içine edecekler. Ondan bu kadar soru sorup öğrenmeye çalışıyorum 🙂
Sadece subwoofer eklerseniz en büyük eksiklik olan bass sorununu çözersiniz, stok hoparlör performansı değişmez, ama ses netliği çok öncelik değilse işinizi görebilir. Sadece subwoofer ekleyerek istediginiz sonucu elde edip edemediginize bakmanız lazım, hoparlör değişimini sonrada yaptırabilirsiniz.
Anladığım kadarıyla aracı pek elletmek istemiyorsunuz ama subwoofer baglamak içinde her halikarda aküden elektirk alınması ve multimedyanin arkasina bağlantı yapılması gerekli, yani birçok yer her halükarda sökülecek.
Eğer kafanıza yatmiyorsa iyi bir ses sistemi bulmadan işlem yaptırmayın, çünkü işlem sürecinde bircok yer sökülecek ve bu süreçte tırnaklar kırilmadan doğru kablolama ile montaj düzgün yapılmalı.

Ad Soyad
Mehmet Şakar
Aracınız
Civic FC5 2021
Sadece subwoofer eklerseniz en büyük eksiklik olan bass sorununu çözersiniz, stok hoparlör performansı değişmez, ama ses netliği çok öncelik değilse işinizi görebilir. Sadece subwoofer ekleyerek istediginiz sonucu elde edip edemediginize bakmanız lazım, hoparlör değişimini sonrada yaptırabilirsiniz.
Anladığım kadarıyla aracı pek elletmek istemiyorsunuz ama subwoofer baglamak içinde her halikarda aküden elektirk alınması ve multimedyanin arkasina bağlantı yapılması gerekli, yani birçok yer her halükarda sökülecek.
Eğer kafanıza yatmiyorsa iyi bir ses sistemi bulmadan işlem yaptırmayın, çünkü işlem sürecinde bircok yer sökülecek ve bu süreçte tırnaklar kırilmadan doğru kablolama ile montaj düzgün yapılmalı.
Aynn öyle hocam sonuna kadar doğru söylemişsiniz İstanbul geldiğimde işinin ehli bir yere carvocal gibi veya subigarage gibi yerlerde yaptırayım hemse kapı izolasyonu da yaptırırım içime sine sine. Çok tşk ederim ilginiz ve yonlendirmeniz için.

ugur86

0
Aracınız
Ben multimedyayı değiştirdim, güzel bir eq ayarıyla gayet iyi bi sound aldım. Multimedya Cadence marka çıkışları güçlü bir cihaz, gümbür gümbür çalıyor. hoparlörleri değiştirecektim ama pek gerek kalmadı, bi de kapı sök tak yapınca trim sesi olur falan diye girmedim hiç o işe.

Geri