İLK ÇALIŞMADA MARŞ ALMAMASI ile ilgili farklı bir forumda geçen yazışmaları aynen kopyala yapıştır yapıyorum. Bahsi geçen araç LPG li. Arkadaşlara detaylı açıklama ve çözüm önerileri için teşekkür ediyorum
-İyi günler benim 2016 civic FC5 aracım var sabahları çok geç çalışıyor bu problemden başına gelen var mı?
-LPG'li araçların en büyük sıkıntısı sabahları geç çalışma problemi bunu test etmek gerekiyor ve testide bir gün boyunca benzinde çalıştırıp hiç LPG ye almadan ertesi gün sabah marşa basıp erken çalıştığını anlamak en basit yöntem olur.
-Dün benzine almıştım aracı ve az önce çalıştırdım hemen çalıştı sorun lpg mi?
-Şöyle bir durum oluşuyor misal arabayı çalıştırıyorsunuz akşam stop ettiğinizde LPG de stop ediyorsunuz ve sabah çalıştırdığınızda benzinde çalışıyor, sorun da tam olarak buradan kaynaklanıyor, aracı akşam stop edince LPG de olduğundan sabaha kadar LPG motora sızıyor ve sabah marşa bastığınızda benzinle LPG birden gidince geç çalışma oluyor.
-Bunun için ne yapmam gerekiyor akşamları benzine mi alayım?
-Hayır servise götürün aracı ve denediğiniz yöntemi anlatın sanırım LPG enjektörü veya regülatöründen kaçak oluşuyor çözüp size teslim ederler.
-Sorun enjektördenmiş garantiden yapıp verdiler şimdi sorunsuz sabahları ilk marşta çalışıyor.
Motorlu taşıtlar ikiye ayrılır;
1 HONDA
2 diğerleri
Executive plus