Bu arada ben de 2016 Polo 1.2 TSI Comfortline'dan geçmiştim Civic HB Sport Plus'a
Park konusunda seçeneklerinizi azaltacağı kesin. Öyle Polo kullanırkenki gibi her boşluğa giremiyorsunuz. Ben de ilk geçtiğimde biraz garip gelmişti bu durum bana. Daha fazla park yeri arar olmuştum. Özellikle ilk aldığım dönemde Cihangir'e çok gidip geliyordum. Polo zamanında otoparka hiç para vermezken Civic'e geçince otoparka bırakmak zorunda kalmıştım çoğu kez
Aracın genişliğine alışana kadar da jantları bir kaç kez sürttüm kaldırıma. Hatta bunu geçen gün fark ettim ki Cihangir'e gidip geldiğim o dönemden beridir hiç jantlarımı temas ettirmedim kaldırıma veya başka bir yere. Ayrıca geri manevra yaparken de biraz aracın burnuna dikkat etmelisiniz. Polo'ya göre çok uzun kalıyor ön kısım.
Aracın dar alanda manevra kabiliyeti biraz kısıtlı. Sport Plus direksiyon ayarından ötürü sanıyorum. Çok geniş bir dönüş çapı var. Araç hızını alıp hareket halindeyken bu size çok konforlu bir kullanım sunarken dediğim gibi dar alanlarda manevra yaparken de dezavantajınıza oluyor.
Yokuş olayına gelince ise nasıl bir yokuştan bahsediyorsunuz bilmiyorum ama örneğin benim çıktığım Sarıyer/Maden yokuşlarında hiç bir aracın gaza basmadan ilerleyebileceğini sanmıyorum
Ayrıca bu pek sağlıklı değildir şanzıman sağlığı açısından. Yokuşta fizik kuralları gereği araç aşağı doğru hareket etmek isterken aracın ağırlığını şanzımana yüklememek lazım. Şanzıman ömrünü kısaltacaktır. Civic'te araçta gaza dokunduğunuzda el freni otomatik olarak devre dışı kalır (emniyet kemeri takılı olması lazım tabi) ve araç ileri doğru kendini atar. Böylece çok düşük hızlarda seyrederken ya da ileri geri hafif hareketler yaparken gaza basmak zorunda kalmazsınız ve daha iyi ayarlarsınız mesafeleri. Civic HB'te kullanılan CVT şanzıman ile çok dik yokuşlar dahil hiç bir zorluk çekmezsiniz. Hatta ben bu konuda çok net en iyisi olduğunu düşünüyorum. Şanzıman çok dik yokuşlarda dahi hiç kararsızlık yaşamıyor, her zaman en optimum devirde doğru miktarda gücü aktarıyor. Sık sık 2018 Audi A5 de kullanıyorum. Ondaki DSG de kötü değil ama düşük hızlarda, kalkışlarda, ağır trafıkte kararsızlık yaşadığı oluyor. Kısacası şanzımandan hiç korkunuz olmasın. Sizi çok memnun edeceğine emin olabilirsiniz.