Civic FE1 Yeni Honda Civic FE Kasa

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Yanlış anlaşıldım,benim hatam?.
"Japonya üretimi Honda Civic kasa, hangi açıdan daha kaliteli olur?"diye soracaktım.
Şu açıdan sordum, japonya üretimi Mazda 3 araçlar Civic'ten daha kaliteli diyebilir miyiz trim anlamında,boya anlamında...
montaj ve işçilik kalitesi, malzeme olarak olarak zaten ülkemizde üretilen araçlarında parçalarının büyük çoğunluğu yurtdışından geliyor.
Açıkçası işçilik ve malzeme kalitesi anlamında 3.nesil Mazda3ler FB7lerde belirgin şekilde daha iyilerdi, ancak dayanıklılık-sorunsuzluk konusunda Civic belirgin şekilde daha iyi gibi görünüyor.
Özellikle otomatik şanzıman hususunda birçok kullanıcının yaşadığı sorunları defalarca Mazda forumlarında okudum.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
@arif0668 hocam bu resim Motor1.com'un eriştiği resimlerle elde ettiği render resmi ama yüksek ihtimal böyle görünecek gibi duruyor.
2021 Kasa Civic'in Japonya'da dizaynı yapıldığı düşünülüyor ve bu araçta mevcut FC5'in geliştirilmişi olacak gibi duruyor, render resimleri de bunu doğruluyor gibi.

next-gen-honda-civic-type-r-rending-by-motor1-com.jpg

next-gen-honda-civic-type-r-rending-by-motor1.com.jpg

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
MotorTrend'in haberine göre de Yeni kasa Civic'te Amerikan Si Coupe versiyonu bulunmayacakmış, ayrıca Jazz modeli de Amerika'da satıştan kalkacak gibi görünüyor :unsure:

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Aracınız
Civic FC5 2019
Honda aldığı karar doğrultusunda fabrikasını kapattığı taktirde orjinal yedek parça olarak hem fiyat hemde tedarik açısından sıkıntı yaşayabiliriz diye düşünüyorum. Yurt dışından olacağı için tedarik eden firmaların fiyatları rastgele oluşturacağını ve parça siparişlerinde ise yurt dışından dolayı geç gelmesi durumu meydana gelebilir.( Bu bahsettiğim durum sadece ülke içinde bulamadığımız parçaların siparişleri konusundaki düşüncem)

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Honda aldığı karar doğrultusunda fabrikasını kapattığı taktirde orjinal yedek parça olarak hem fiyat hemde tedarik açısından sıkıntı yaşayabiliriz diye düşünüyorum. Yurt dışından olacağı için tedarik eden firmaların fiyatları rastgele oluşturacağını ve parça siparişlerinde ise yurt dışından dolayı geç gelmesi durumu meydana gelebilir.( Bu bahsettiğim durum sadece ülke içinde bulamadığımız parçaların siparişleri konusundaki düşüncem)
Honda Türkiye zaten normal şartlarda da piyasaya parça vermiyor, değişen bir durum olacağını sanmıyorum :)

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Normal kasa böyle olacaksa şekil Typer'a doğru kaymış. Ön taraf daha sportif ve güzel olmuş. Kibar bir spoiler. Jantlarıda Typer jantına benziyor. Biraz daha asil duruyor.

Faaliyet Ayn-ı Lezzettir...
Hocam bu Type R prototipi zaten, ama stock kasa da panjur daha sade ve krom olarak, tamponda daha sade düşünebilirsiniz :)
Ben iyiden iyiye Accord'a benzer bir model olacağını düşünmeye başladım :)

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Hocam bu Type R prototipi zaten, ama stock kasa da panjur daha sade ve krom olarak, tamponda daha sade düşünebilirsiniz :)
Ben iyiden iyiye Accord'a benzer bir model olacağını düşünmeye başladım :)
Dipnot olmayınca sazan gibi atlamışım.
İnternetten de pek takip etmiyorum. Forum bu konuda fazlasıyla güncel duruyor.
Bencede ön tarafın çizgileri Accorda benziyor.

Faaliyet Ayn-ı Lezzettir...

Geri