Civic FE1 Yeni Honda Civic FE Kasa

Aracınız
Civic FC5 2019
Ağır başlı duruyor bence ama fc5 efsane tabi :) tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biri de tasarımdır fc5.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Yeni FE kasa Civicle ilgili görsellerin kaynağı olarak 2 Çin sitesi göze çarpıyor ve bu sitelerde farklı jant ve aksesuar kombinasyonlarına dair görsellerde mevcut, Çin versiyonlarının arka bagaj kapağının sağ alt köşesinde 180 ve 240 olarak 2 farklı kod belirtilmiş (tahminen bunlar motor torkları ile ilişkili). Kaynaklara göre Çin versiyonlarında bilinen 2 motor seçeneği mevcut (muhtemelen hibrit seçeneği de olacaktır).

1.jpg2.jpg
3.jpg4.jpg
5.jpg6.jpg
7.jpg8.jpg

Boyut olarak FC kasa ile karşılaştırmasında uzunluk harici anlamlı bir fark görünmüyor, uzunluk artışı ise direk aks mesafesi ile ilişkili görünüyor,

BoyutlarCivic FCCivic FEFark
Uzunluk (mm)4,6484,674+ 26
Genişlik (mm)1,7991,802+ 3
Yükseklik (mm)1,4161,415- 1
Aks mesafesi (mm)2,7002,735+ 35

Kaynaklar,

FE kasa Japon dizaynı olduğunu daha geleneksel kasa hatları ile belli ediyor, yanlız FD6 kasadan beri Honda logosunun üstündeki krom kaplama ön dizayna oldukça yakışıyordu, bu araçta Jazz gibi kaldırılması pek hoşuma gitmedi, kendim bu aracı alırsam ilk yapacağım işlerden biri o kısma krom bir folyo veya aksesuar eklemek olacaktır :)

Son düzenleme:
Ad Soyad
Mustafa
Aracınız
Civic FB7 2013
Yeni FE kasa Civicle ilgili görsellerin kaynağı olarak 2 Çin sitesi göze çarpıyor ve bu sitelerde farklı jant ve aksesuar kombinasyonlarına dair görsellerde mevcut, Çin versiyonlarının arka bagaj kapağının sağ alt köşesinde 180 ve 240 olarak 2 farklı kod belirtilmiş (tahminen bunlar motor torkları ile ilişkili). Kaynaklara göre Çin versiyonlarında bilinen 2 motor seçeneği mevcut (muhtemelen hibrit seçeneği de olacaktır).

Boyut olarak FC kasa ile karşılaştırmasında uzunluk harici anlamlı bir fark görünmüyor, uzunluk artışı ise direk aks mesafesi ile ilişkili görünüyor,

BoyutlarCivic FCCivic FEFark
Uzunluk (mm)4,6484,674+ 26
Genişlik (mm)1,7991,802+ 3
Yükseklik (mm)1,4161,415- 1
Aks mesafesi (mm)2,7002,735+ 35

Kaynaklar,

FE kasa Japon dizaynı olduğunu daha geleneksel kasa hatları ile belli ediyor, yanlız FD6 kasadan beri Honda logosunun üstündeki krom kaplama ön dizayna oldukça yakışıyordu, bu araçta Jazz gibi kaldırılması pek hoşuma gitmedi, kendim bu aracı alırsam ilk yapacağım işlerden biri o kısma krom bir folyo veya aksesuar eklemek olacaktır :)
Honda logosu kısmında kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim, illaki bir müdahale gerekecek cinsten :)

Hulk

Özel Üye
Aracınız
Civic FC5 2020
Özellikle iç mekanı merak ediyorum. Neden iç mekan fotoğrafları sızdırılmadı o da ayrı bir konu.:unsure:

2022-honda-civic-prototype-exterior.jpg

Hulk

Özel Üye
Aracınız
Civic FC5 2020
Yeni tasarımın beğenilmemesinin fotoğraf kalitesinin düşük olması ve fotoğraf açılarının doğru seçilmemiş olmasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum.
Birde her şeyde olduğu gibi göze alışma sürecinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Evt. FC kasayı daha çok beğeniyorum. Ama şimdilik. FE kasayı gözle görmeden erken karar vermek doğru gelmiyor bana.:)

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Yeni tasarımın beğenilmemesinin fotoğraf kalitesinin düşük olması ve fotoğraf açılarının doğru seçilmemiş olmasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum.
Birde her şeyde olduğu gibi göze alışma sürecinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Evt. FC kasayı daha çok beğeniyorum. Ama şimdilik. FE kasayı gözle görmeden erken karar vermek doğru gelmiyor bana.:)
Evet katılıyorum, FC kasayı da fotoğraflarda ilk gördüğümde pek beğenmemiştim, hatlar orantısız gelmişti ama gerçeğini inceleyince çok farklı geldi.

Son düzenleme:
Aracınız
Civic FC5 2020
Yukardaki fotoları gördüm sabah fc5 ime bindin işe giderken sağ havalandırma veya torpido tarafından gelen trim sesi yada içeri giren ses olayı ninni gibi geldi indim araçtan dükkana girerken bir daha baktım FC5 şöyle baştan Aşağı alıcı gözle evet kesin kanatim dedim nerde ilk fotolar nerde bu Çin versiyonu kendi kendime FC5 in eline su dökemez eğer böyle biçimsiz gelecekse ülkemize Honda fc5 deki satış rakamlarını göremez diye düşünüyorum

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Geri