- Aracınız
- Civic FK7 HB 2017
yetkili serviste staj yaptım ben, birçok yetkili servisi gezdim gördüm, öğrenim gördüğüm eğitim sebebiyle bu konularda çevremdeki arkadaşlarıma bu konuda epeyce teknik destek ve yardımda bulunuyorum ve hyundai forumunda da yıllardır üyeyim hep okuyoruz ediyoruz sizin bu yaşadığınız türden olaylar yetkili servislerde günlük sıradan olaylar, kaldı ki motora gerçekten yağ koymadan motoru çalıştıran ustaları da gördüm duydum bizzat ben yağsız çalıştırılan motor çok aşırı ciddi ses çıkartır cayır cayır öter yani illa ki insanı uyarır, hatta servislere bazen motoru komple bitik yatak sarmış vs. araba getirirler ve bu türden bir araç en az bir ay yatacaktır ve bu arabadan her önüne gelen usta bir parça söker götürür mesela fan müşürü lazım olur depoda olmaz giderler yatan araçtan sökerler sonra motoru bitik aracı topladıkları zaman gidip ona yenisini takarlar veya çıkma takarlar haberleri olmazsa uyarı falan vermez öylece teslim edilir müşteriye eksik haliyle, dışarıdan teyp getirir müşteri al bunu tak diye verir servise maksat garantili olsun diye ama teybi takarken çıkışlarını yakarlar sonra gidip çarşıdan aynı teypten başka bir tane daha yeni alıp onu dikkat ederler yakmadan takarlar falan filan, beyaz renkli bir kazalı araç getirirler mesela ve sadece arka tamponu kırıktır giderler perte ayrılmış yeşil renkte aynı başka bir araçtan sağlam kalmış arka tamponu söküp yıkayıp çamurlarını akıtıp yeşil boyanın üzerine beyaz boyayı basarlar direkt ve sizin kazalı arabanıza takarlar sıfır tampon taktık derler verirler sonra zamanla beyaz boya kalkıp alttan yeşil yeşil boya çıkar usta debriyajı sökerken sökemez küfür eder sonra baskı bilyasını bozar gidip hurdalıktan bir tane bitik debriyajın üzerinden sadece baskı rulmanını söker sizin aracınıza takar sonra sıfır debriyaj taktım der yetkili servis parasını alır. Eğer servisten uzaktaysanız telefon açarlar fren balatalarınız bitmiş derler ama bitmemiştir giderler azıcık aşınmış olan sağlam balatalarınızı sökerler yenisini takarlar ve sizin aracınızdan çıkan bitik balatalar bunlar diyerek servisin hurdalığından aldıkları aynı modele ait dibine kadar bitik balataları poşete koyup bagaja bırakırlar bakın frenleriniz bitmiş diyerek parasını çatır çatır alırlar.
Bunlar yetkili servis olayları gündelik şeyler. Hepsi duyduğum gördüğüm şeyler.
arabanızı yetkili servise verdikten sonra çay içmeye gidecekseniz öğlen molası yada çay saatini bekleyin onun dışında araç başından ayrılmamanız şiddetle önerilir gerekirse bakım yapıldığı süre boyunca başında bekleyin, eğer servis alanına sokmuyorlar ise kavga ediniz ama karakolluk olacak derecede çok ileri gitmeyiniz mümkün oldukça otomobilinizi izleyebileceğiniz yetkili servisleri tercih edebilirsiniz ama ilk öncelik seçtiğiniz servisin müşteri memnuniyetidir.
Yani bunun yanında işte efendim kapı ses yapıyormuş ta direksiyon kılıfı soyulmuş ta garantiye girmiyormuş falan filan bunlar bunların yanında birşey değil yani.
sadece bir yada birkaç marka değil otomobil markalarının çoğu hatta hepsi bu tür yetkili servis fiyaskosu skandal olayları yapmaktalar. Öyle mercedes e bmw ye volvo ya kaçarak biraz zor kurtulursunuz onu da söyleyeyim Önemli olan hangi markayı tercih ettiğiniz değil hangi yetkili servise gittiğinizdir, hangi marka olursa olsun aynı markanın berbat iş yapan servisleri de mükemmel çalışan servisleri de vardır. Arayıp iyisini bulmaya gayret ediniz
Bunlar yetkili servis olayları gündelik şeyler. Hepsi duyduğum gördüğüm şeyler.
arabanızı yetkili servise verdikten sonra çay içmeye gidecekseniz öğlen molası yada çay saatini bekleyin onun dışında araç başından ayrılmamanız şiddetle önerilir gerekirse bakım yapıldığı süre boyunca başında bekleyin, eğer servis alanına sokmuyorlar ise kavga ediniz ama karakolluk olacak derecede çok ileri gitmeyiniz mümkün oldukça otomobilinizi izleyebileceğiniz yetkili servisleri tercih edebilirsiniz ama ilk öncelik seçtiğiniz servisin müşteri memnuniyetidir.
Yani bunun yanında işte efendim kapı ses yapıyormuş ta direksiyon kılıfı soyulmuş ta garantiye girmiyormuş falan filan bunlar bunların yanında birşey değil yani.
sadece bir yada birkaç marka değil otomobil markalarının çoğu hatta hepsi bu tür yetkili servis fiyaskosu skandal olayları yapmaktalar. Öyle mercedes e bmw ye volvo ya kaçarak biraz zor kurtulursunuz onu da söyleyeyim Önemli olan hangi markayı tercih ettiğiniz değil hangi yetkili servise gittiğinizdir, hangi marka olursa olsun aynı markanın berbat iş yapan servisleri de mükemmel çalışan servisleri de vardır. Arayıp iyisini bulmaya gayret ediniz