Açıkçası piyasada bu kadar sahte bujinin olduğu bir ortamda "şu sitede kesin orjinaldir" demek biraz zor gibi.Peki bujileri orijinal satan firma yok mu internette acaba. Alan veya bilen bir arkadaş paylaşırsa çok sevinirim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam şimdiden hayırlı olsun. Şanzıman yağı ve filtresi için ücret ne kadar?Kampanyadan faydalanıp serviste 130 bin bakımı yaptıracağım. Randevu almadan önce bir bakım listesi çıkarmak istiyorum.
1. Şanzıman yağı ve filtresini değiştireceğim.
2. Motor kulağından herhangi bir şikayetim yok ama kampanya varken km de baya yükseldi diye onu da değiştireceğim.
3. Marş motoruna bakım yaptıracağım. Soğuk havalarda marş ses yapıyor.
4. Gergi takımını internetten ina marka temin etmiştim. Servisten de orijinal kayışını alıp taktıracağım.(servis dışarıdan parça getirmemi kabul etti. Sadece işçilik alırız dediler.)
5. Motor yağı ve filtreleri yine internetten temin etmiştim.
Bunlarda tereddütte kaldıklarım:
6. Antifriz hiç değişmedi değiştireyim mi?
7. Klima ilgili bir şikayetim yok, hiç gaz bastırmadım şimdiye kadar. Bir kontrol ettirmeye, gazını yenilemeye ihtiyaç var mı?
8. Sizin tavsiye edeceğiniz şunu da yaptır dediğiniz bir şey varsa belirtirseniz sevinirim.
Not: subap ayarını yaklaşık 10k önce yaptırdım. Çekişte ve yakıtta herhangi bir problem yok şimdilik. Onu daha sonra yaptırmayı düşünüyorum yine yetkili serviste.
Redmi Note 9S cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Bakım maddeleriniz gayet güzel ve isabetliKampanyadan faydalanıp serviste 130 bin bakımı yaptıracağım. Randevu almadan önce bir bakım listesi çıkarmak istiyorum.
1. Şanzıman yağı ve filtresini değiştireceğim.
2. Motor kulağından herhangi bir şikayetim yok ama kampanya varken km de baya yükseldi diye onu da değiştireceğim.
3. Marş motoruna bakım yaptıracağım. Soğuk havalarda marş ses yapıyor.
4. Gergi takımını internetten ina marka temin etmiştim. Servisten de orijinal kayışını alıp taktıracağım.(servis dışarıdan parça getirmemi kabul etti. Sadece işçilik alırız dediler.)
5. Motor yağı ve filtreleri yine internetten temin etmiştim.
Bunlarda tereddütte kaldıklarım:
6. Antifriz hiç değişmedi değiştireyim mi?
7. Klima ilgili bir şikayetim yok, hiç gaz bastırmadım şimdiye kadar. Bir kontrol ettirmeye, gazını yenilemeye ihtiyaç var mı?
8. Sizin tavsiye edeceğiniz şunu da yaptır dediğiniz bir şey varsa belirtirseniz sevinirim.
Not: subap ayarını yaklaşık 10k önce yaptırdım. Çekişte ve yakıtta herhangi bir problem yok şimdilik. Onu daha sonra yaptırmayı düşünüyorum yine yetkili serviste.
Redmi Note 9S cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Bunu gitmeyi planladığınız yetkili servise sormanız daha doğru olur, servisler arası fiyatlar maalesef değişken.Periyodik bakım için yağ,hava,polen filtreleri,yağ değişimi için kampanyada ücreti ne olur acaba?
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Bunu gitmeyi planladığınız yetkili servise sormanız daha doğru olur, servisler arası fiyatlar maalesef değişken.
Rutin periyodik yag-sivi ve filtre bakımlarınin bence toleranssiz geciktirilmemesi en dogrusu, cunku bu parçalar temel olarak aracın iç parçalarının sağlıklı çalışmasında temel rol oynayan hayati unsurlar. Bunlar haricinde ise ne "çalışıyorsa dokunma" ne de "bakım yılı gelmiş kesinlikle değiştir" yaklaşımları tam doğru degil.@m2hamid hocam, benim de benzer konuda bir sorum olacaktı, ayrı konu açmak yerine burada sorayım istedim.
Aracım FB7 Otomatik Benzinli 8,5 yaş (2012 Aralık sonu) ve 42bin km civarında. Şimdiye kadar periyodik bakımlarda yapılan sıvı değişimleri ve aracın lastikleri haricinde her şey ilk aldığım gibi duruyor. Garanti bittikten sonra periyodik bakımları için gerekenleri kendim satın alarak yetkili servis haricinde dışarıda yaptırmaktayım. Araç sınıfı ya da motor gücünü yükseltemedğim sürece yeni bir araca geçmeyi düşünmüyorum ve hatta günümüz TR şartlarında bu aracı uzun yıllar kullanabileceğimi düşünüyorum, zira araç genel olarak beklentimi karşılıyor ve diğer araç içi teknolojik yenilikler benim için ikinci planda kalıyor.
Öğrenmek istediğim konu ise, araç 10. yılında bile 50bin km civarında olacak ve kitapçıkta değişimi belirtilen birçok şeyi (yağlar hariç) km olarak doldurmamış olacak. Forumda da çeşitli vesileler ile subap ayarı, buji, gergi kütüğü, v kayışı, motor kulağı vs vs bir çok konudan bahsediliyor. Bundan sonraki süreçte periyodik bakım haricinde özellikle takip etmem gereken veya zaman dolduğu için değiştirilmesi elzem olan kritik bir parça var mıdır Sizce ? Yoksa, süre dolsa bile arıza çıkana kadar “Çalışıyorsa Dokunma” modunda mı kalmalıyım ?
Not: Periyodik motor yağı değişimini km dolmadığı için 1 yıl yerine 1.5 yıla esnettiğimide itiraf ediyorum, çünkü max 1 yıl muhabbetine şahsen inanmıyorum.