Civic FE1 Civic FE Direksiyon problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MaSHrAbA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Levent Kiraz
Aracınız
Civic FE1 2021
Herkese merhaba.15 bindeki aracımla 80-90 ile giderken direksiyon minik hareketler le düzeltmek istediğimde sanki böyle dişliden diğer dişliye geçer gibi tık tık şekilde direksiyondan hissediyorum hızlı çevirdiğimde bi şey hissedilmiyor ama sanki böyle içerde bi yerde sıkma hissi veriyor . Virajda dönerken sabit tutarken direksiyon bi diş daha atıyor ve çevirdiğim yöne kayıyor servise götürdüm aracın 5-6 gün kalmasını söylediler onlarda tesbit ettiler bu durumu ve 2-3 tane araçta da böyle sorunla geldiklerini söylediler çözüm içinde sensörleri sıfırladılar olmadı , direksiyon motoruna , alt takıma , amörtisör sistemine ve mafsallara bakılacağı söylendi bu tarz bi problemle karşılaşan oldu mu acaba ?
Teşekkürler

Çözüm
Merhabalar, 2023 FE1 Aracımda direksiyonda kasılmalar ve virajlarda gereksiz sertleşmeler vardı (12.000km). Yapılan kontrollerde direksiyon kutusu değişimi yapılacağı söylendi.
Parça tedariği yaklaşık 3-4 hafta sürdü. İşlem tamamen garantiden karşılandı ve sorun çözüldü. Benzer probleme sahip arkadaşlar garantiden değişim yaptırarak sorunu çözebilir.
Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Size özel mesaj attim hocam plakayi bakabilirseniz sevinirim. Servistekiler eski parcayi takmadıklarını iddia ediyorlar

sizin özel mesaj atmanız ile benim serviste tanıdık müdüre ulaşmam bir oldu ama maalesef KVK kuralları gereği bakamam diyor :(

şöyle yaparsak daha sıkıntısız ve doğru olur siz taktırdığınız direksiyon kutusu hizmeti için döküm almış olmalısınız o dökümde takılan yeni kutunun ve hizmetin kodu yazı olacak onu paylaşırsanız benim taktırdığım kutu ile eşleşiyormu hemen bakarım sizin için.

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
konuda arkadaşlara bilgi vermek amaçlı yazmak istiyorum @tapir arkadaşımız kutunun kodunu paylaştı ve evet benimki ile uyuşuyor dahası bildiğim kadarıyla en güncel kutu olarak geçiyor.

dünkü ayar işlemi sonrası takip ediyor olup tekrarlamayacağını ümit ediyor olacağım.

Ad Soyad
Mustafa güven
Aracınız
Civic FE1 2022
Arladaşlar selamlar
2022 aracım 60.000km geldi. Bu süre zarfında 2 kere garantiden direksiyon kutusu değişti. En son işlem yapıldığında bu takılan direksiyon kutusunun sorunu çözeceğini ve en güncel ürün olduğunu söylediler. Fakat gel gelelim yine aynı problemleri yaşamaya başladım. Servise tekrar başvuru yapacağım. İlk yapacakları işlem formaliteden direksiyonu rahatlatmak için ayar be yazılım yapmak olacak fakat sorunumu yinr çözemeyecekler. 3. Kez direksiyon kutusu değişirse ki değişecek bu sefer yasal haklarımı kullanmaya başlayacağım. Bu yasal haklar konusunda bilgi sahibi olan varsa ve bu platformda yazarsa en azınfan benim gibi madur olan diğer kullanıcılarda süreçleri hızlı şekilde atlamış olur.

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
sizin özel mesaj atmanız ile benim serviste tanıdık müdüre ulaşmam bir oldu ama maalesef KVK kuralları gereği bakamam diyor :(

şöyle yaparsak daha sıkıntısız ve doğru olur siz taktırdığınız direksiyon kutusu hizmeti için döküm almış olmalısınız o dökümde takılan yeni kutunun ve hizmetin kodu yazı olacak onu paylaşırsanız benim taktırdığım kutu ile eşleşiyormu hemen bakarım sizin için.
Hocam bu değişim sonrası verilen evrak içerisinde hizmet kodu tam olarak yani kutularda ne şekilde yazmakta acaba, bende kutu değişimi yaptırmıştım şimdi kafamda sorular oluştu acaba yeni kutumu eski kutu mu değişimi oldu diye

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Hocam bu değişim sonrası verilen evrak içerisinde hizmet kodu tam olarak yani kutularda ne şekilde yazmakta acaba, bende kutu değişimi yaptırmıştım şimdi kafamda sorular oluştu acaba yeni kutumu eski kutu mu değişimi oldu diye

Direksiyon kutusu değişimi yapıldıktan sonra size hizmet formu vermiş olmaları lazım kayıp ettiysenizde zaten servisten tekrar çıktısını alabilirsiniz:

güncel ve takılması gereken doğru kutunun kodu: 06530T24305

bu kutuya sahip araçlardada tekrardan sıkıntı çıkabiliyormu emin değilim ama ne önceki aracımda nede şu an kullanmakta vede kutusu değişmiş aracımda bende tekrarlama olmadı.

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Direksiyon kutusu değişimi yapıldıktan sonra size hizmet formu vermiş olmaları lazım kayıp ettiysenizde zaten servisten tekrar çıktısını alabilirsiniz:

güncel ve takılması gereken doğru kutunun kodu: 06530T24305

bu kutuya sahip araçlardada tekrardan sıkıntı çıkabiliyormu emin değilim ama ne önceki aracımda nede şu an kullanmakta vede kutusu değişmiş aracımda bende tekrarlama olmadı.
Aynen hocam şimdi kontrol ettim aynı kod bende yazılı durumda. Sorun olayına gelirsek bende şuanda çok şükür sorun yok sadece önceki kutuya göre bir tık daha sert

Ad Soyad
dRSN
Aracınız
Civic FE1 2022
Merhaba arkadaşlar. 2022 model civic 22000 km de .. direksiyon konusunda bir problem yok bende.. ancak ileride problem olabilir diye garantiden değiştirmek için randevu aldım.. yazılanları okuyunca açıkçası tereddütte kaldım.... bu arada Ankara Bora da bu işlemi yaptıran var mı ? değiştirdikten sonra deneyimlerinizi paylaşır mısınız lütfen.. teşekkür ederim.

Ad Soyad
Mustafa güven
Aracınız
Civic FE1 2022
Bugün yetkili servis İle yapmış olduğum görüşmede önümüzdeki haftaya randevu aldım. Garanti bölümüne bakan arkadaş artık bizde bıktık bu durumdan elimizde yeterince stok var diyerek 3. Kere kutu değişimi yapacaklar. Fakat kendi ifadesi ile yine 2. Kere değişen kutunun aynısından takacaklar. Honda bununla alakalı kesin çözümü bulamamış. Benim gibi aracı günlük aktif kullanan kişiler bu sorunu daha sık ve daha erken fark ederler. Aracımı Aylık ortalama 3000-4000 km arası kullanıyorum. Dikkatlice herkes kontrol etsin ufak ufak kasılmalar ve direksiyonda sertleşme ile bu sorun başlıyoruz. Herşeyi bir kenara koyuyorum Allah korusun canımızı emanet ettiğimiz bu elektronik sistem sonucu kötü kazalara sebebiyet verebilir.

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Bugün yetkili servis İle yapmış olduğum görüşmede önümüzdeki haftaya randevu aldım. Garanti bölümüne bakan arkadaş artık bizde bıktık bu durumdan elimizde yeterince stok var diyerek 3. Kere kutu değişimi yapacaklar. Fakat kendi ifadesi ile yine 2. Kere değişen kutunun aynısından takacaklar. Honda bununla alakalı kesin çözümü bulamamış. Benim gibi aracı günlük aktif kullanan kişiler bu sorunu daha sık ve daha erken fark ederler. Aracımı Aylık ortalama 3000-4000 km arası kullanıyorum. Dikkatlice herkes kontrol etsin ufak ufak kasılmalar ve direksiyonda sertleşme ile bu sorun başlıyoruz. Herşeyi bir kenara koyuyorum Allah korusun canımızı emanet ettiğimiz bu elektronik sistem sonucu kötü kazalara sebebiyet verebilir.
Üzücü bir durum fakat ben yinede Honda’nın bu duruma çözüm bulacağını düşünüyorum. Bu şekilde her seferinde kutu değişimi yaparak nereye kadar ilerleyebilirler.

tapir

0
Aracınız
Hangi servis hocam? Bana en son gittiğimde bir ayar yaptılar, düzeldi gibiydi yine sertleşme ve kademe hissi geldi son zamanlarda. Gerçekten sıkıldım artık

Geri