Ayrica simdi hepimiz performans farki yok diyip geciyoruz ama biliyorsunuzki lpg nin kalorifik degeri ve yakitin aracin orjinalindeki gibi silindirin icine degilde manifolttan uzatma ile subaplara puskurtulmesi sebebi ile performansin kayipsiz olmasina teknik olarak imkan yok. Bunu cok iyi bilen birisi olarak bir sure acaba lpg degilde benzinmi yakiyorum falan oldum cunki durum bekledigimden cok cok iyi ha fark ne o zaman derseniz aracini mukammel taniyan ve dinleyen birisi bu farklari zorda olsa anlar. Tepki surelerinden cok cok azda olsa biraz gecikme var ve bazi rampa cikislarda ve ivmelenmelerde diyelimki size 80 hp lazim arac benzinde bu gucu elde etmek icin 2200 devire sabitliyorsa lpg de bu 80 hp 2300 devire sabitleyerek bulabiliyor. Kucuk dokunuslarda benzinle ilk etapta 1900 ve hemen sonrasi 1400 devire aliyordu diyelim lpg de 2000 devire alip yavas yavas 1700 bir syre 1600 daha sonra 1500 lere aliyor. Fakat egimsiz ve ivmesiz durumlarda benzinde ayirt etmek imkansiz diyebilirim. Bu bahsettigim farklari hissetmekde hic kolay degil tekrar belirteyim. Daha 250km falan kullandim ilerleyen zamanlarda deneyimlerimi ve tuketimlerimide bol bol paylasacagim.
Ancak daha once cok fazla lpgli arac kullanmis biri olarak ilk izlenimlerim beklentimin cok cok uzerinde diyebilirim. Saygilarimla