Uzun zamandır yazmıyordum. Bende merak eden arkadaşlar için söyleyeyim. Lpg ile 37.000 km oldu herhangi bir sıkıntı yaşamadım umarım uzunca bir sürede yaşamam.
Temmuz ayında 3480 km lik bir tatile çıktım. Hep tempolu kullandım. 3480 km nin yakıt tüketim ortalaması yol bilgisayarında 7.7 litre gözüktü. Lpg yi sürekli depom bitmeden doldurduğum için sağlıklı ölçme fırsatım olmadı fakat benzini tatile çıkmadan fulleyip 3480 km sonra tekrar fulleyince arabamın bu mesafede bu ortalamayla 27 litre benzin yaktığını gördüm.
Yakıt tüketiminden gayet memnunum. Tam dolu lpg deposuyla Samsundan yola çıkıp Didim'e varır varmaz depomu doldurdum. Yollarda aldığım lpg fişlerini alt alta yazıp topladığımda (hesabı ayrıntılı yazmaya üşendim) 1100 km de kabaca benzin dahil 500 TL lik yakıt harcadım.
7.7 litre ortalama dikkate alındığında bu tüketimin gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Gerçek yakıt tüketimi yol bilgisayarında gösterdiğinden genelde yarım litre fazla çıkıyordu lpg taktırmadan önce.
Hesaplarım hep kabaca, hassas ölçüm yapamadım. Yoldan zevk almaya bakan biriyim. Arabamın az yaktığını bildiğim için hesaplara çok takılmadım. Umarım merak eden arkadaşlar için en azından fikir vermiş olmuşumdur.
Not: LPG yi ortalama 4.30 dan, benzini 7,89 dan almıştım.