bu sorunlar aslında Honda için problem değil, hatta birçok otomobil için problem değil, Civic in görüntüsüne aldanan çok iyi araba sahibi oldum zannediyor, koltuk krikosu mesela koltuğun üzerinde otururken ayar yapmayacaksınız bunu kabul eden bir yapısı yok o koltuğun, önce koltuktan kalkacaksınız ayarlayıp tekrar oturacaksınız, eğer tutmazsa tekrar kalkıp ayarlayıp oturacaksınız, koltuğun üzerine oturup yük verirken koltuk ayarı yaparsanız çok kolay biçimde bozulur.
Lpg kullanıp ta sorun yaşamayan yok zaten, mutlaka bir yerlerden sorun çıkartır LPG, 6 yıl garantinin LPG li modellerde 3 yıl olması ve LPG li modellerin periyodik bakımlarında daha büyük masraflı bakım menülerinin Honda tarafından önümüze konulması boşuna değil mesela, hatta bunlar bile LPG ile ilgili bir sorundur işte.
Benim kendi aracımın çamurluktaki amerikan park lambası da su aldı hatta giren su içerideki reflektör aynasının parlak gümüş boyasını bile yemiş, şimdi bununla 40km öte git gel 80km servise gideceğime söküp akvaryum silikonu ile yapıştırıp yerine taktım diğer farlar su alır ama bu benim silikon çektiğim bir daha su almaz
Klima uğultulu çalışıyor, çünki klima var, klimanın bir kompresörü var ve oldukça takat gerektiren ciddi bir işi üstleniyor evet ses yapıyor bu bence karakteristik olarak normal, başka marka araçlarda daha değişik klima sesleri var. Civic in kliması uğulduyor, bende Getz vardı eskiden o da homurdardı, eski bir Accent vardı bizde çığlık atardı kliması kompresör bozuldu bozulacak demişlerdi o şekilde 30000km daha kullanmıştık sonra sattık ne oldu bilmiyorum.
İç trim sesleri çatırtı çuturtu bunlar hava sıcaklığı değişikliğinde illaki oluyor, Honda lüks bir marka değil, trim seslerinin az olmasını beklemek mantıklı değil. İç trim parçaları kullandıkça aşınmayacak düzeyde olsalar bu sefer bazı kullanıcılar iç kabindeki trim parçaları sert yapmışlar çok kötü olmuş derler, yumuşak olunca da yırtılıyor bozuluyor elbet.
Emniyet kemeri kullanım sıklığına göre bakım isteyen bir güvenlik ekipmanıdır, kemer kayışının üzeri kirlendiğinde yada kemer toplama mekanizması toz ve rutubete maruz kaldığında temizlenmesi yağlanması gerekebilir.
Multimedya bazen delirir, çok soğuk ve çok sıcak havada çalışmıyor bu zaten kullanım kılavuzunda belirtilen birşey birçok hassas elektronik cihaz sıfırın altında sıcaklıkta ve 40 derece üzeri sıcaklıkta düzgün çalışmaz, ha birde GPS bağlantısı çok güvenilir değil, bazı hallerde açma kapama düğmesine 8-10 saniye basılı tutup yeniden başlatmak ve açılana kadar bir 50-60sn beklemek en iyi çözüm, çoğunlukla android auto kullanıyorum bu yüzden, zaten multimedya daki harita elbet zamanla bayatlayacak ve kullanılamaz hale gelecek onu güncellemek bir sürü dert, android auto yada apple car play ise telefondaki haritayı kullanır onu güncellemek kolay.
Honda yı kötüleyen şu sebepten kötüler, aklına başka birisi başka bir marka araç sokar, Honda mı aldın haaa, o şöyle dandik böyle kötü bak bizim Audi A3 var gram ses yok abi, hele arkadaşta bir Skoda rapid var şöyle sessiz böyle yumuşak falan fiso, Honda yı sevmeyecekseniz hiç almamalısınız. Honda yı seven de niye sever onu da önce bir bilmek lazım eğer bir samuray gibi araç kullanmıyorsanız, Japonların kafa yapısını felsefelerini sevmiyorsanız ne Honda ne Toyota ne Subaru ne de Suzuki sizi mutlu etmez.
Direksiyondaki logo gözüküyor mu? Ayrton Senna... saygılarımla