abi ne güzel anlattın vallahi
demek istediklerime tercüman oldun
benim yaptığım meslekte de (kalite güvence) her hatanın bir risk oranı vardır, buna göre bir otomobili ele alırsak koltuk ayarı veya trim sesleri az risk taşıyan problemlerdir, far içine su girmesi gibi bir durum orta derecede riskli bir durumdur elektrik arızasına, muayeneden kalmaya yada elektrik kısa devre yapması gibi daha büyük masraflı başka sorunlara veya aydınlatmanın kötüleşmesiyle emniyetsizliğe orta düzeyde etki edebilir, birde direksiyon, fren sistemi ve motor problemleri vardır bunlar bence çok ciddi risk barındıran sorunlardır.
Ciddi risk barındıran problemleri de kullanıcının kendi imkanlarıyla çözebilmesi neredeyse imkansızdır, hatta üretici firmaya danışmadan başka bir tamirci ile çözmesi de pek mümkün değildir.
Ancak diğer düşük riskli problemlerde kullanıcının önlem alıp problemi daha gerçekleşmeden önleyebilme imkanı vardır
Kayhan bey Tucson sahibi olduğunuzu ve bir başka forumda çok kısa süre sizi gördüğümü hatırlıyorum
aynı marka Tucson un 2019 modelini babam satın aldı 1.6 crdi ve 7 ileri DCT şanzıman, bu araçta birçok kullanıcı DCT çift kavrama şanzımanın aşırı ısınıp titreme yapmasından ve kavramayı bozmasından şikayetçi oldu DSG bundan çok daha iyidir diyen Vw fanatikleri vardır hatta geçmişteki bunca DSG şanzıman problemi tarihçesine rağmen.
Biz bu aracı babama satın alırken Hyundai bayisine bu problemin varlığını sorduğumuzda bayi bize dedi ki: sıkışık trafikte dur kalk yaparken şanzımanı manuel konuma alıp birinci vitese takın o şekilde dur kalk yaparsanız şanzıman sürekli bir ve ikinci vites arasında geçiş yapmaya çalışmaz ve birinci vites oranı da çok küçük olduğu için kavramayı yıpratmaz böylece kavrama ısınmaz dedi, eğer D konumunda otomatik ilerlerseniz birinci viteste giderken sürekli ikiye takmaya çalışıyor ikinci kavrama 2-4-6 viteslerin olduğu kısımdaki kavrama kısa sürede bozuluyor
Şimdi Tucson modeline de bu problemden dolayı çöp gibi araba benzin döküp yakarım bunu diyenler olacaktır. Ama bir DCT şanzıman kavrama setini de 90000km den daha uzun süre sorunsuz kullanabilecek olan kullanıcıların olduğuna inanıyorum.