Hocam ben sana daha basit bişey söyleyim,bizim insanımızı kandırmak çok kolaydır.Cin gibi görünür ama 3 dkda bütün fikri değişir.Kur 8 liradan 10 u aşınca gösteri düzenleyenler oldu,haber kanallarının yaptığı röportajlarda bile vatandaşın bir sövmediği kaldı.Kur 18 i gördü geldi 13 altına oturdu şimdi herkes memnun,biz öyleyiz biz böyleyiz diye atıp tutan da çok. 8 dek 13 e gelince battık bittik-18 den 13 e gelince halay çekelim. İstenilen kur seviyesi zaten burasıydı ama tek seferde buraya gelseydi memnuniyetsizlik akıllarda kalacaktı,önce 18 sonra 13 e gelince herkes memnun. Ucuz bi taktik ama ösym sınavlarında matematik ortalaması 2 olan bir ülke için de çok karmaşık sistemlere gerek kalmıyor zaten. Diğer bir husus ta zamlar,göstermelik 1-2 düşüş olur gerisi aynen kalır devlet bile akaryakıt zamlarını geri almıyorken esnaf hiç düşürmez fiyatları
iPhone cihazından
CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Konuyu elimden geldiğince siyasete sokmadan sürdürmeye çalışacağım. Onun için yazdıklarım siyasi algılanmasın. Siyasi tartışmaya da girmeyeceğim.
Ben ve ülkesini seven herkes istiyor ki 1 usd = 1 TL olsun hatta TL daha değerli olsun ama bunun için heykel yapmak LGBT etkinlikleri düzenleyip en önde yürümek, yapılanı bozmak yerine, taş üstüne taş koymak, kaynaklarını doğru kullanmak katmadeğerli üretim yapmak gerekiyor.
Yakın geçmişte Göktürk uydusu uzaya gönderilirken Odtü bahçesinde matematik bilgisi 5 üzerinden 4-5 olan mühendisler, kimyagerler, fizikçiler barikat kurup ortalığı ateşe veriyordu.
Sen odtü gibi bir bilim yuvasının öğrencisisin nasıl bir ideolojiyle uzaya gönderilen uyduya karşı çıkarsın akıl sır erdirilemiyorum. E durum böyle olunca memleket hayrına yapılan herşeye bir karşı çıkan ortalığı yakıp yıkmaya çalışan bir vandal çıkıyor.
Daha fazla detaya girmeyeceğim eğitim gelişmeden üretemeyiz (bu kısımda yönetimi bazı alanlarda ben de eleştiriyorum) ama üretim yapmadan dışa bağımlı oluruz, dışa bağımlı olursak döviz düşmez bu ülkede 40 yıldır pkk terörü darbeler muhtıralar nedeniyle biz fabrika kuramadık
Kurulan fabrikalar daha inşaat aşamasında yakıldı yıkıldı. Binlerce vata evladı bu uğurda şehit oldu. Ülkenin yarısına bırakın okul açmayı eğitim vermeyi, adım bile atamıyorduk. Eğitim öğretim matematik 2 seviyesinde kaldı. Şimdi Pkk yı resmen gömdük 1 tabur askerin 1 haftada bir çok zayiatla yaptığı işi 1 siha 2 saatte yapıyor. Daha da önemlisi dünyada savaş anlamında silah sanayimizin gelişmesiyle dengeleri değiştiriyoruz. Bütçenin büyük bir ksımının ayrıldığı askeriyenin üretim ve ihracat yaparak dışa bağımılılığı neredeyse sıfıra indirerek ekonomiye katkısı tartışılamaz bir gerçek. Bunlar ekonomimizin büyüdüğünün göstergesi. Küçük ekonomiler bu çapta üretimler yapıp ihraç edemez.
30 sene evvel okullar üniversiteler eğitim ve araştırma yuvası olması gerekirken sağ sol çatışmaları ile kaşınan hassasiyetler sebebiyle savaş alanı oldu.
okullarda çatışmayı sonlandırdık fabrikalar yapılmaya başlandı Kobi teşvikleri verilmeye başlandı ama şimdi de ekonomik savaşın içine çekiliyoruz neden çünkü
iç dengeler sağlandı artık içeriden yıkamaları daha zor. Ellerinde finansal bir sopadan çok fazla bir şey kalmadı. Terörü kullandılar, ülkenin kalbinde bombalar patlattılar,
yanıbaşımızda terör devleti kurmaya çalıştılar, hdp denen terörist partiyi içimize kadar sokup ülkede siyasi destekçilerini bile buldular, darbe yapmaya kalıştılar. (ŞEREFSİZLER)
Hepsinde başarısız olunca. Şimdi de ekonomik olarak saldırıyorlar. Dövizin son çırpınışları. Birlik olmamız neticesinde inan 1 usd = 1 TL olması hayal değil.