Hesapta buyuk hata var. Uzun yolda o araca 70 kr yaktirmak icin 10 litrenin uzerinde tuketmen lazim.şimdi sizler teorik olarak hesaplamalar yapıyorsunuz bense aracı kullanarak yapıyorum....az önce samsun amasya arasında 330km sürekli yuksek performansta gidip geldim benzinde 70 kuruş civarı yakıyordum bu yolda bu kullanımla net 104 tl lpg aldım 3.55 tl fiyatından .yani 35 kuruş demektir ki yuzde elli kesinlikle tutuyor...normal şartlarda benim 40 bin km de benzin masrafım 20 bin tl olacaktı şimdi 10 bin tl..hesap bu kadar basit benim için..daha benzine gelecek zamları sıcak hava da en az yüzde 20 düşecek lpg sarfiyatını da eklemedim..60 bin km ye kadar ben kullanırım sonra satarken de işte lpg ücretinin de hadi yarsını eklerim fazlasıyla çıkartır...tekrar şunu söyleyeyim rs kullananlar kesinlikle memnun kalırsınız 3 kişi şimdiden benle irtibata geçti her türlü de yardımcı olacağım...
Sen lpg de 9 litre tukettigine gore ayni performansda benzin ile kullansaydin 7 litre tuketecektin. Demekki yuksek perfornans dedigin araci ortalama 130 km hizlarda kullanmissin. Ha bazen 180 lere cikmis bazen 100 lere inmis olabilirsin. Ama ortalaman 130. Ben 10 senedir lpg kullaniyorum hangi hizda ne tuketir cok iyi bilirim. Yani ayni tarz kullanim ile benzin tuketimin 70 kr degil 46 kurus veya civari olacakti. Elbette kar ediyorsun ama kendini kanrirmanin ve bunlari okuyanlari yaniltmanin hic manasi yok.