Özel servis gergi bilyası değişmesi lazım demişti sanırım o rulman o olması gerek? Peki hocam normaşde kayış set halinde olmuyormu yani bilyaları ile değişmesi gerekmiyormu?Evet, hatta ilerde ses yapabilme ihtimali olan bir rulman daha mevcut içinde, o rulman genelde 200bin km sonrası ufak ve pek farkedilmeyen bir ses yapmaya başlıyor, değiştirilmesi ileriye yönelik faydalı.
Olabilir.Özel servis gergi bilyası değişmesi lazım demişti sanırım o rulman o olması gerek? Peki hocam normaşde kayış set halinde olmuyormu yani bilyaları ile değişmesi gerekmiyormu?
Gergi kütüğü ve kayış orjinal parçalarla mı değişti, takılan ürünler araç üstünden çıkanlarla birebir aynımıydı?Merhabalar.
Aracım 2008 model elegans 70 bin km de.
Aracım motor ısınınca d ve r konumunda motordan tak tak tak diye ses geliyor.böyle bir sorun ile karşılaşan soruna çözüm bulan arkadaşlar yoruma yazarsa sevinirim.ustaların çoğu yatak sesi diyor.(gergi kütüğü kayış değişti)
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Gergi kütüğü ve kayış orjinal parçalarla mı değişti, takılan ürünler araç üstünden çıkanlarla birebir aynımıydı?
Gergi genelde ilk çalıştırmadan ziyade motor sıcakken kendini bariz belli eder, ama gergi ciddi bozulmuşsa o da neden olabilir, motor bölümündeki bütün parçaların sabitliğini iyice kontrol ettiniz mi? Ayrıca subap ayarı en son ne zaman yapıldı. Bazen basit bir parçanın yerine oturmaması da bu sese neden olabiliyor.Arkadaşlar, bu aralar başımda bir sorun var. Motor kulağındandır diyerek yan sanayi motor kulağı ile değişİm yaptım ama aynı sesi yine aldım.
Sabah soğuk iken ileri veya geri taktığımda tak tak vurma yapıyor. düşük hızlarda giderken sorun yok ama 50-60 km ve üstü hızlarda yine bu tak tak şeklinde ama daha titreşimli bir uğultu çıkıyor. Sorunum bu gergi kütüğümü aceba.
Aracın normal çalışmasında sıkıntı yok. Sabah ilk çalıştırdığımda vitese takıp gideceğim sırada tak tak vuruyor. birde dediğim gibi hızlandıkça artan bir ses halinde uğultu titreme gibi rahatsız edici bir ses veriyor içeri. Aracla ben 20 bin km yaptım daha önce subap ayarı yapıldımı bilmiyorum. Ama rolantide hiç bozulma yok, aracın çekişi gidişi çok iyi . Kafayı motor kulağına taktığım için sağına soluna çok bakmadım. bu sabah bir bakayım dedim soğuktu uğraşamadımGergi genelde ilk çalıştırmadan ziyade motor sıcakken kendini bariz belli eder, ama gergi ciddi bozulmuşsa o da neden olabilir, motor bölümündeki bütün parçaların sabitliğini iyice kontrol ettiniz mi? Ayrıca subap ayarı en son ne zaman yapıldı. Bazen basit bir parçanın yerine oturmaması da bu sese neden olabiliyor.
Anlatımınız motor kulağını düşündürtüyor, yan sanayi kulaklarda arızalı çıkabiliyor, bir tanıdığımın başına bu gelmişti, orjinal servisten motor kulağı taktırınca sorunu kalmamıştı.Aracın normal çalışmasında sıkıntı yok. Sabah ilk çalıştırdığımda vitese takıp gideceğim sırada tak tak vuruyor. birde dediğim gibi hızlandıkça artan bir ses halinde uğultu titreme gibi rahatsız edici bir ses veriyor içeri. Aracla ben 20 bin km yaptım daha önce subap ayarı yapıldımı bilmiyorum. Ama rolantide hiç bozulma yok, aracın çekişi gidişi çok iyi . Kafayı motor kulağına taktığım için sağına soluna çok bakmadım. bu sabah bir bakayım dedim soğuktu uğraşamadım
ama rolantide çalışmasında veya sesinde bir sıkıntı yok .