- Ad Soyad
- İsmail Beşiroğlu
- Aracınız
- Civic FB7 2016
Hocam sizin kişisel deneyim ve tecrübenizle aldığınız sonuçlara lafım yok doğrudur. Öyle olabilir. Ortalama olarak tabi ki biz de test etsek benzer çıkabilir. Bu noktada alındıysanız kusura bakmayın size yazmamıştımIsmail, ben fc5 e benzinle de bindim... nerede ne yakacağını biliyorum, uzun uzun test etsek te sonuç değişmeyecek.
Şöyle ki trafik kurallarına uyarak ister yüz ister 500 km deneyin, aynı şehrin içinde ya da aynı güzergahta sehirlerarasi deneyin farketmez, civic turbo civic ecoya her 100 km de 250 gram benzin takar.
Çünkü 150 ve üstü hızlarda turbo gücün etkisiyle daha az yakacaktir. Bu da kesin ve net
Tekrar ediyorum... herkes kafasına göre sürecek aracını ve max 120 hız a çıkılacak.
Ekte yakıt verileri paylaşıyorum...
Birinde 4,9 litreye kadar düştüm, 5,5 litreyi Cook gördüm.
Ancak diğer veride durum fena, 574 km ortalama 9,5 litre
Ya da 101 km 13 litre.
Bu Veriler depo taşana kadar doldurma yapılarak teyit edilmiştir.
Araç aynı şoför aynı yakıt shell veya opet benzini.
Fark güzergah ta ve sürüş şeklinde.
Ancak kesin bir değer ve daha net bir rakam elde etmek için aynı yolu, aynı lastiklerle benzer ağırlıklı araçlarda yapmak lazım. Yoksa ben bir araçla aynı güzergahı 1 hafta gider gelirim, diğer araçla da 1 hafta gider gelirim ortalama değer muhtemelen bu testin sonucuna yakın olur. Ancak ne kadar uğraşsak da her gün aynı trafiği, aynı senaryoları yaşayamayız. Birbirini takip ya da yan yana gidecek şekilde normal trafik akışında bir yerden bir yere giderken yapılabilir bu test. Bu imkan doğarsa diyelim İstanbul - İzmir arası ya da İzmit test yapabilir arkadaşlar. Kafasına göre sürüp 120km/s max. hız da belirlenebilir elbette ancak start ile stop çizgizini aynı anda görmeliler. Test 1.5L Turbo ve 1.6 atmosferik benzinde olmalı. LPG tüketimi hesaplanır o sıkıntı değil.
Yazdığınız veriler kafa karıştırıcı biraz düzenli yazsaydınız iyi olurdu. Neyle neyi yaktınız ben anlamakta güçlük çektim. 100km 250gr ya da 250ml fark yakacağını neye göre söylüyorsunuz ki ? Normal şehiriçi trafik seyri mi ? 10lt/100km turbo vs 10.25lt/100km atmosferik benzin olarak mı düşünelim ? Bu fark çok az değil mi ? Benim merakım tamamen turbo'nun yakıta etkisi ne kadar olduğu noktasında... Yakıt verilerinde önemli detaylar ;100km'de ne kadar yaktığının yanında ortalama hızdır. Ortalama hız aynıysa, aynı kilometredeki yakıt tüketim farkı, bu 2 aracın tüketimi hakkında bize net veriler sunar.
Son düzenleme: