Ankete katılınıp geçilebilir ancak Konu sahibinin mesajının ilgili bir kısmı şöyle "1.5 VTEC turbo exe+ kullanıyorum aracımdan yakıt ve performans olarak çok memnunum. Eco alabilirdim. Almadım. Bundan sonra da düşünmem. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?"
Eğer ki bir kişi RS'ten eco'ya geçmek istiyorsa yakıtından memnun değildir. Eğer ki bir kişi eco'dan RS'e geçmek istiyorsa da performansından memnun değildir. Konu tam olarak budur. Bu noktada performansla ilgili mesajlar da doğal karşılanmalı yakıt tüketimiyle olan mesajlarda doğal karşılanmalı. Sıkıntılı bir nokta yok ki siz de yazınızın sonunda yakıtınızla ilgili bilgi vererek, eleştirdiğiniz akıma ortak olmuşsunuz. Benim gibi 30bin ya da yılda ortalama 27bin km yapan biri için benzinli araç kullanmak misal zarar olurdu. Ancak yılda 10bin km kullansaydım zevke göre takılırdım. Gel gör ki biz şehirlerde yarış yapmıyoruz ki At - eşek farkı olsun.
Aslında dediğim gibi değişik segment kullanıcı tanımları bunlar, müşteri tipleri farklı, Bizim hem RS hem Sport Plus senede 20 bin civarı yapıyor, RS daha çok şehir içi. 1.5 182hp motor olmasaydı, Civic almazdık muhtemelen, 300-350 TL bandında bu şekilde başka araç yok markette, benzer performans için 100-150 bin daha fazla verecektik, o yüzden bizim için yakıt tüketimi 2-3. öncelik
Bir çok markanın modelleri değişik sosyo ekonomik müşteri gamına ürün sürer (örn. Mercedes A'nın en küçük motorlu olanı ile AMG olanın müşterileri sosyo-ekonomik olarak çok farklıdır vs.) Bu Türkiye'deki Civic için de bu kadar aşırı olmasa da böyle, otomotiv şirketleri de bu yelpazeyi kapsamak için yapıyor)
- Eco, LPG araçlar, daha çok uzun yol yapan kullanım giderlerine duyarlı müşteri segmenti, aile aracı
- RS, performans önceliği olan müşterilerileri segmenti, aile aracı
- HB dizel, kullanım giderlerine duyarlı , göreceli olarak gençlerin hedeflendiği segment
- HB 1.5, performans önceliği olan, göreceli olarak gençlerin hedeflendiği segment
Yukarıdakiler tam olamayabilir, daha önceden bu işi yaptım, personalar oluşturulup ürün oluşturuluyor, siz de bunlardan bir tanesine giriyorsunuz, eğer aracınıızdan memnun değil ve değiştirmek istiyorsanız, sizin ait olmadığınız segmentten bir araç almışınızdır demek.