Boya korumak icin yaptiginiz seramik tas izine karsi korumaz hocam yuzeysel cok bastirmadan yapilan fermuarinizin boyaya degip cizmesini vb engeller birde normal araclarin boya 180 filan derler bizim civiclerde su bazli diye 90-100 mikron diyorlardi bi konuda biz buna seramik yaparak diger arabalarin kivamina getiriyoruz anca.
Ben kendim uygulamistim seramik korumayi heryere uyguladim cizik gormedim ama tas izi bendede oldu, markasi da nasiol zr53 tas izine fayda etmedi korumasi anlatan videosu asagida
https://youtu.be/_yelTQzcEuU
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Bu hafta sonu aracıma zr53 uyguladım. Diğer araçlarımada uygulamıştım ve memnunum hep. Başka bir araca sürtmüştük dönerken. Öbür aracın boyası kalktı tamamen bizim arabaya geçti. Bizimkini bastırarak silince eser kalmadı. Evet sert ve kaygan bir yüzey oluşturuyor ama biryere kadar. Taş çarpması var taşşşş çarpması var taştan taşa çok fark var, hız-mesafe farkı var. şimdi bir taş iz yaptı diye diğerlerini baskılamak cahilliğe girer biraz. Tabi arabayı zırhlı sanmakta aynı şey. Videoyu çeken için.
Bizim araçlar 90-100 mikron ve su bazlı. Verdiğiniz bu bilgi doğru ama dediğiniz gibi seramik kaplama yapıp diğer araçlar seviyesine getiriyoruz ibaresi baştan sona yanlış. Çünkü zr53 1 mikron bile kalınlık vermiyor çoğu alanda. 90 ise 91 yapmıyor, çok nadir geç silinen yerlerde oluyor ama oda risk çok bekletmek. 0,80-0,90 arasında bir değer artışı sağlıyor. Ben korumasına şahit olduğum, parlaklığını, fazla kir tutmamasını ve kolay yıkanmasını beğendiğim için kullanıyorum. iyi şartlarda korunursa 1 yıl tamamlanıyor ayrıca. sormak istediğiniz birşey olursa cevaplaım