Genelde rotçular toe değerlerini sıfırlamaya çalışırlar, esas direksiyonun yönlenme sorunu yaşamasına toe neden olur ve her araçta toe ayarı rot kolları ile direksiyon kutusunun mili arasında ayarlanabilir. Ancak kamber ve kaster ayarları özellikle Honda'larda fabrikasyon olarak sabittir ve ayarlanamaz. Ancak zamanla kaza-darbe ve şasi esnemelerine bağlı mm.lik değişimler oluşur.Valla hocaam buralar da öyle şeyleri bi yere yazıp veren yok. Öyle anam babam usülü.iyi mi iyi Lastik iyi.
????? ???? ??????? ????? ???? ??????
Size verilen kağıtta da görünmesi lazım, aracınızın koduna göre maximum derecede araç için kabul edilebilir değerler rot yazılımının içinde tanımlıdır ve sınırlar içindeyse yeşil görünür.Tamm veriyor eline bi kagıda yazmışta. Bu değerlerin referans ı ne. Fazla mı eksik mi... Onu bilmiyoruz.
????? ???? ??????? ????? ???? ??????
Canın sağolsun hocam
Aracı basan yay var ise kamber açılarını daha da artacaktır ve bu durumda bahsettiğiniz sorunlara yol açabilir.Arkadaşlar merhaba. Aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Çukurdan geçerken savrulma oluyor. Kamber sağ sol ikiside - 3 ve bu 3 yıldır böyle arka taraftan herhangi bir kaza yok 3 cm kadar basık aracım. Bir rotcu burç bozuk dedi. Alt takım ustası bu araçların burç bozduğunu görmedim arka rot ayarı yapılsın dedi tavsiye üzerine gittiğim rotçu arka salıncakları falan söküp düzeltme yapacaz dedi. Burç la ilgiliyse eğer düzeltme yaptırmak hep ayarı bozar. Sizce ne yaptırmak gerekli?
Redmi Note 7 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.