Arkadaşlar bu hibrit motor atkinson çevrimli oluyor genelde.Benim kafami şu kurcaliyor.Atmosferik güçleri 100 bg civari işte tork da misal insight da 134 Nm deniyor.Bu motorlar sehir ici avantajli tamam ancak sehir disi gene benzin yakacak.Peki ani sollamalarda rampalarda bu guc ve tork nasil yeterli gelecek?Misal arac yuklu 130 la gidiyorsun hizlanma geregi duydun gaza bastin nasil hizlanacak?Ya da rampada yavaslaman gerekti.3. vitese dustun kamyonu sollamaya ciktin gaza yuklendin nasil olacak?Bu zamanlarda ek guc ve tork icin kisa sureli elektrik motoru da mi devreye mi giriyor acaba?Bu sorular isiginda bu yil icinde fiyatlar normale donunce 2.el ya da sorunsuz surekli kullanirim adina 0 lpg li otm. Civic alinir mi?Yeni kasa cikinca cok zarar ettirir mi?
Yeni kasa cikacak.2021 ya da 2022. Bir 2 sene bakilacak arac yeni cikti sorunu olur mu diye.Motorlar belli degil dizel son hibrit kesin lpg uyumlu motoru olacak mi fabrikasyon mu olacak?Ben pimpirikliyim fabrikasyon lpg li olmasini istiyorum.Su an fiyat 186 hibrit yeni kasa 250 civari olur muhtemelen.Biri sehirici az sehirler arasi benzin (hibrit),su anki Civic de sehirici agirlikli kisa mesafede benzin sehirlerarasi lpg yakacak.Sonucta ayni hesaba gelecek.Ama yukarida sordugum gibi performansi zayifsa ben direk simdiki Civic i tercih ederim.Yalniz millet hurra hibrit furyasina yonelip te lpg liler ayvayi yer mi?Sorum bunlar.Simdiden tesekkurler.
SM-T350 cihazından
CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.