- Ad Soyad
- M2Hamid
- Aracınız
- Civic FD6 2010
Sonuna kadar izlemiştim zaten

Sonuna kadar izlemiştim zaten
Yanal görünüm olarak Fc5 ile kıyaslayınca bagaj kapağının uzunluğu birbirine çok yakın. Buna bağlı olarak en az fc5 kadar sedan bir araç olacak gibi görünüyor. Accord'a açıkçası çok benzetemedim. Ön ızgaralar ve farlar farklı gibi görünüyor. Zaten bu farklarda birbiri arasında belirleyici hatları oluşturuyor.@seckins33 hocam sen sektör içinde biri olduğundan benden daha isabetli tahminin olabilir, sence de yeni Civic Accord'a benzemiyor mu? Yanal kamuflajlı fotodaki araç sence hatchback tarzı mıdır yoksa sedan liftback karışımıdır?
Paylaşım için teşekkürlerReddit'te Civic'in üretim departmanında çalıştığını belirten birinin yazdıklarını okudum, Yeni Kasa Civic Dünya'da 2021 değil 2022 model olarak çıkacakmış.
FC kasanın üretim bitiş tarihi 29 Temmuz 2021 olarak planlanıyormuş.
FB kasanın satış adetleri düşük olduğu için FC kasanın piyasaya sürülmesi 1 yıl öne alınmış ve bu nedenle 2015te piyasaya sürülmüş, şu anda ise Honda FC kasanın satışlarından memnunmuş ve FD6da olduğu gibi 6 yıllık bir üretim süresine onay vermiş.
Kısacası anladığım kadarı ile bir sürpriz olmazsa bu yaz yeni kasa Civic çıkmayacak
Bir de bizim efsane FD6'ların kasaların kodlaması aslında FA kasa olarak geçiyormuş, bölgesel alanlara göre kodlaması değişmiş ama asıl kasa kodu FA imiş.
Yani kasa kodları,
8. jenerasyon FA
9. jenerasyon FB (öncekinden %10 daha rijit şasi)
10. jenerasyon FC (öncekinden %50 daha rijit şasi)
olarak geçiyormuş, düşündüğüm gibi bu araçlar aslında aynı altyapının üstüne yapılan geliştirmelerle ortaya çıkarılmış.
Dikiz aynalarının şöfor cam köşesinde olması aslında sürtünme katsayısını arttıran bir unsur olarak biliyorum, FD6 & FB7deki yapı daha doğruydu, ona dönmeleri bence doğru hamleFirmalar genelde her 5 yılda bir kasa değişir fakat yapılan arge her beş yolda bir yapılmıyor.
Mesela fd6-fb7 kardeş gibi makyajlanıp biraz düzeltilip yeni kasa gibi sunulmuş.
2021 kasada büyük ihtimal fc5 çizgileri taşıyacak. Bu arada dikiz ayna kolları kapılara doğru geri inmiş, arka şaft tünelinide düzleyip birkaç makyajla 5 yıl daha satılır. Yani kasa aşağı yukarı belli ama asıl iş elektrik motorunda. Corolla gibi uzun yolda şikayet almaz inşallah. Bakalım bekleyip göreceğiz.
SM-G930F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.