Bugün aracın yanına gittim arkadaşlar. Video çektim. Aracı inceledim.
Ustayla görüştüğümde isteklerimi orjinal parça ve yetkili servis üzerinden alınmasını talep ettim. Bunların yetkili servis fiyatları konusunda üstünkörü bir muhabbet geçti aramızda. Yetkili servis fiyatlarıyla yapamayacağımızı düşünüyor usta parça fiyatlarının çok pahalı oluşundan ötürü ve kasko şirketi buna yanaşmaz diyor. Ben de bunu kabul etmedim ancak tabi orada hallederiz bakalım diyip çıktım ve yetkili servise gittim direkt.
Yetkili servisteki hasar danışmanıyla görüştüm sonra da yedek parça bölümüyle ve bana verilen listeye bakıp bir hesap yaptık. Bir de olası direksiyon kutusu ve motor kulakları masraflarını koyduk. 100bin en az işçilik hariç direksiyon kutusu hariç bir parça masrafı çıkıyor. Direksiyon kutusuna rot'lar dahil 20bin fiyat veriyor. Daha da yazılmayanlar hesaba katılınca 140bin kafadan çıkıyor. Ekspertiz ile benim kasko danışmanını bilgilendirdim ve taleplerimi ilettim. Ustaya da bu üstün körü çıkardıkları parçalar için falan salı-çarşamba gibi bir meblağ söylenecek sanırım sigorta tarafından ekspertizin iletimiyle. Ben orayla da bir iletişim halinde olacağım. Bakalım ne kadarı orjinal ne kadarı sanayi ya da ne kadarı çıkma yaptırabilirim uğraşacağım. Bir de rayiç bedel fiyatını da duymak istedim. Bakalım pazartesi iyice irdeleyeceğim.
@bLind Mantıklı ve benim de aynı şekilde düşündüğüm bir noktaya değinmişsiniz hocam. Ben de Yetkili servisteyken sizin bu sorunuzu ilettim ve aldığım cevap "Neredeyse her gün amortisör değişimi oluyor servisimizde, orjinal amortisörler arasında bir denge farkı olmaz ancak yan sanayi olanları bilemem" dedi.