Çağlar1
0
Öncelikle geçmiş olsun.bu araç perte çıkarsa alan ekmeğini yer .kupada hiç bir şey yok.İyi bir usta bulursanız çok güzel toplanır bu araba.bir haftadır pert çıkması fb7 kullanıyorum.Sürmesi çok zevkli,korkusuzca sürüyorum
Sompo kasko. Acente ile görüşmedim herhangi bir fiyat konusunu. 180bin eder mi bu araç diye sorarsanız bence etmez diye dedim "180 hayal" kısmını. Piyasa şişik tamam da... 5 yıldır kullandığım ve nasıl desem hasar kaydı da az çok olan 130bin km'ye gelen, tamam bakımlı araca da 180 demek çok geldi hocam. Piyasayı az çok takip ediyorum da sıfırı 240bin civarında eco elegance. Neblim keşke 180 verilse.Neden hayal hocam tam anlamadım, sigorta firmasını acente aracılığı ile zorlayabildiğiniz kadar zorlayın, çünkü fiyatlar sahibinden gibi piyasa ortamlarındaki muadil araçlara göre belirleniyor ve sahibinden ilanlarına göre 120-130bin km. aralığındaki 2016 model Elegance FB7ler için istenen ortalama fiyat 190 civarı görünüyor, sizinde hasar kaydı ve yıpranma payı vs. ile 180bin isteyebilirsiniz, en kötü ihtimal 175bin'i bence alırsınız diye düşünüyorum.
Bu konuyu acenteniz ile görüştünüz mü? Ayrıca hangi firmadan kasko yaptırmıştınız?
Hocam bir yakınımın 2019 yılında vernik yanıkları ile boyası kötü haldeki ve 3-4 kazası olan (toplam tutar düşüktü), sadece km.si düşük 2006 model Honda City manuel boş donanımlı aracı önden ağır kaza sonrası sahibinden ilanları gözetilerek 35binden teklif başlayıp 40bin’de anlaşılıp araç perte çıkarılmıştı (sigorta sombo japan), o araç perte çıkmadan 1 ay önce de ben FD6 Dream otomatiği 50ye satmıştım (karşılaştırma için o dönem yeni çıkan sıfır Corolla Vision Otomatik hurda indirimi ile 105bin idi).Öyle yapayım o zaman hocam. Çünkü yetkili serviste de usta'dan da benzer yorumlar geldi. Yani bi kere orjinal parçalarla işçilik hariç en az 100bin masraf var. Absürt geliyor gerçekten ama gerçekten böyle.
Diğer tarafta çarpsa bir 100 de öyle. Ön çarpsa bir motor + Şanzımanla 200 oh oh...