Günlük 7km gidiş 7km dönüş işyeri yolum var, hafta içi hergün bu yolu katediyorum, arabam 15000km yi henüz yeni yeni doldurdu, eğer hızlanma konusunda acele edip fazlaca miktarda hız değiştirirsem 10 litre/100km ortalama ile gidiyorum eğer yavaş hızlanıp daha az dur kalk yaparsam daha sabit hızlarda gidersem 7 litre/100km ile bu yolu tamamlıyorum.
Bu esneklik bir veli nimettir, ne otomobiller vardır ki bassanızda gitmez. Yaksın da çabuk hızlansın keşke dersiniz. 2020 senesindeyiz otomobillerimiz karbüratörlü boğulan bayılan eski teknolojiler değil, yaktığı kadar gidiyor gittiği kadar yakıyor, aslında yakıt ziyan olmuyor gerekli olan bir yerlere harcanıyor. Bunu keşfedemediğiniz zaman israf ediyorum korkusuna kapılıp bunalıma girebiliyorsunuz bence detaylı düşünürseniz ufkunuz açılacak ve kafaya takmayacaksınızdır. Klima, soğuk motor ve zengin karışım, rakım, sıcaklık, lastik dişleri, yük, rampa, viraj, trafik yoğunluğu, gaz pedalı kullanım alışkanlığı, frenleme alışkanlığı, kirli hava filtresi, subap ayarı, yıpranan bujiler, sürekli kısa mesafe kullanmak yüzünden tıkanan eksoz ve bu yüzden kürlenmeyen motor yağı, gibi yüzlerce sebep yakıt tüketimini etkiler ancak hiçbir zaman size 100km de 50-60 litre benzin harcatmaz 100km de 6 litre harcatacağına 8-10 litre harcatır.