Merhaba 2015 Aralık 20 cıkıslı Cıvıc ve ustunda bayi tarafından takılı cyclone RW 1500 denilen vaigasyon ve multimedia var. cihaz normal çalışıyor. Dokunmatik ve ses cıkışları bana göre yeterli. Ancak önceki akşam aynı marka model navi kulanan opel astra cıların forumunu okurken bu marka modelin ürünlerinin mayıs 2015 te güncellendiğini okudum. örnek benimki
Kabuk 3.00.5
OS. .......... v1.40
MCU .......E11v1.04 yazarken bu arkadaslar forumda guncel cihazın versıyon ve nolarını
Kabuk : 3.07.1
OS.....v1.29
MCU........11V1.05 olarak koymuslar. resim imkanım olmadıgından ben ekleyemedim.
Bu yenı surumde cihazı sesli komutla kullanabildikleirni vb. yazmıslar. bizim cihazlarda malum ınternet olmayınca manuel guncelleme yapmak gerekiıyor. bu guncellemyı sızce Honda servısı yapabilir mi yada cyclone yetklıl servis mı bulmalıyım. ne önerir siniz? yada forumdaş arkaslarımızdan bu yeni versiyonu kullanan varmı acaba ?
Ayrıca birde bu naviye uyumlu yurtdışından araç için Dijital TV receiver anteni ile birlikte 30-50 dolar civarı alsam sizce verim alabilir miyim. .? Yorum yapacak arkadaslarımıza teşekkurler.
Mesajı geç gördüm kusura bakma
Kabuk (Shell) ,OS ve MCU hakkındaki bilgilerim şu şekilde:
Kabuk olarak belirtilen kısım ,cihaz açıldıktan sonra WinCE nin otomatik çalıştırdığı, manager.exe nin de bulunduğu i9 klasörü. En kolay ve az problemle değiştirilebiliyor. Wince arabirimine girip herhangi bir Usb disk içine attığın i9 klasörü ve içindeki manager.exe ile deneyebiliyorsun. 3.07.2 ,3.07.8 ve 4.00.8 gibi versiyonları da var. Bu güncelleme ile blutooth ve radyo konusunda problemler yaşanabiliyor.
OS olarak belirtilen kısım ise ismi üzerinde işletim sistemi. Güncelleme tavsiye edilmiyor. Bir anda herşey Çince olabiliyor.
MCU ise biraz daha kullanılan donanımların arabirimi diyebiliriz. Radyo chipi, ses chipi gibi.
Araştırmalarım sonucu keşfettiğim ise, bizdeki cihazlar özel üretim olduklarından dolayı (generic bir cihaz yapıp tüm markalara uyumlu değil, üzerinden bazı parçalar çıkarılmış, değiştirilmiş, mesela bu nedenle ekolayzır yok) bu cihazları upgrade etmemiz önerilmiyor. Normalde RoadRover'da RRW1500 diye bir model yok, Türkiye dışında da Cyclone yok.
Bu cihazları getiren firma genel bir problem farkeder de üreticisinden yeni yazılım isterse anca öyle güncelleyebiliriz.
Yine de Cyclone getirien firmayla görüşmeni (ben 1 sene önce görüşmüştüm) varsa böyle bir güncelleme bizle paylaşmanı isteyeceğim. Hatta İstanbul'daysan gidip yerinde ziyaret etsen ne güzel olurdu
İletişim şu şekilde:
Regi Elektronik ve Güvenlik Sistemleri
Telefon: +90 212 659 31 41 (pbx)
Adres: İstoç Ticaret Merkezi 25. Ada No: 93-95 Bağcılar/ İstanbul - Türkiye