- Ad Soyad
- İsmail Beşiroğlu
- Aracınız
- Civic FB7 2016
Yetkili servis garanti kapsamında 0w20 koyuyor genelde. Bu da ekstrem durum olmadıkça yeterli koruyuculuğu sağlamakta. 5w30 da 0w20 de sorun yaratacak viskozite değerleri değil. Önceki sahibinin 1-2 bakım farklı viskozitede yağ kullanması bir sıkıntıya yol açacak uzunlukta değil. Yağ orjinal olduktan sonra da sıkıntı yaratması zor. Endişe etmeniz gereken tek nokta önerdiğim ya da alacağınız yağların ve filtrelerin orijinalliği olmalıdır.İsmail bey Tekirdağ çorlu,daki yetkili serrvis 5.30 kulanıyoruz dedi diğer istanbuldaki yetkili servis (Damla honda) 0.20 kullanıyoruz dedi km,nin yüksek olması sıkıntı olmaz 0.20 kullanılır dedi diğer istanbuldaki özel servis
(Sistem honda) 5.30 kullanıyoruz dedi kitapçığında 0.20 diyor dediğimde lpgnin yanma ısı derecesi yüksek olduğu için 5.30 kullanıyoruz dedi buna benzer yorumu çorludaki yetkil serviste demişti.Kafam karıştı açıkçası. Peki benden önceki sahibi öncesinde yani garanti bitiminden (11 sonraki bakımlarında 5.30 kullanılmışsa sıkıntı olurmu? 0.20 veya 0.30 kullanmam istiyorum niyetim 0.30 yağ koydurmak
(Not aracı ilk sahibinden aldım fabrikasyon lpg,li)
Shell - Motul- Mobil 1 0w20, Shell Ultra 0w30, Motul eco lite veya Eco nergy 5w30. Bunlarla devam edebilirsiniz.