Honda Civic Sedan FB7 Kasa - BENZİN ve LPG YAKIT FARKI !!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mask946
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Aracınız
Valla bastan sona okudum simdiye kadar hep lpg li arac kullandim avantajlarini vr dezavantajlarini tecrube ettim. Kendi araciminida kasim ayinda benzinli aldim 2 gun sinra gittim lpg taktirdim ama ben brc yerine atiker taktirdim 1500 tl para verdim pahali olan her zaman iyidir mantigina inanmam eski araclatidman tecrübelerime dayanarak atiker icin soyluyorum.
Simdi kendi hesabima gelecek olursak brnim aracim otomatik sehir ici sakin kullanimda 10 lt/100 km yakit ortalamam var surekli tam doldur tam bitir olarak kullanirim. Sehir dışı da ortalamam yine sakin kullanim duz yol ve yuksuz olarak 8 lt/100 km hal boyle olunce lpg maliyeti dahil benzinin fiyatinin 6 tl yi buldugu bu gunlerde (bulundugum yerde lpg 2.80) cok ciddi avantaj sagliyor evet 3000 tl lik kit le 25-30 bin km de amorti ediyorsa bendekinde 15 bin km gibi amorti ediyor. Son olarak bu is ekonomi isi lpg her turlu avantajli arada yapilan subap ayari veya lpg filtre değişimi (kendiniz yaparsaniz degisimi 15 tl maliyeti var) dise dokunmaz.saygilar

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tecrübelerinizi Paylaştığınız için teşekkür ederim usta

SM-G800H cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
3 adet Hondam oldu. 2010 FD6 (Benzinle bindim), 2014 FB7 (13.000 km sonra BRC kit taktırdım) ve 2016 FB7 (Orjinal LPGli). Genellikle uzun yolda kullanıyordum. Tek başıma bagaj boşken Elazığ-Erzurum yani 1023 rakımdan 1850 rakıma çıkarken 24lt lpg tükettim yani 7,5lt/100km yaktırabildim. Klima kapalı. 5 kişi, tıka basa dolu bagaj ve 5,7lt yakıt... Yol dümdüz demek. Böyle yakıtı varsa boşuna LPG taktırmasın o arkadaş. Yakıt verilerini Honda Japonya ile paylaşsın, aracın tüketim verilerini de ona göre düzenlesinler. Açıkçası bana pek inandırıcı gelmedi.

Aracınız
Birde şu var, 30 lt lpg menzil olarak 400km yazılmış. Bu da 7,5lt/100km yapar.

Aracınız
Civic FC5 2018
Ben 3 yıl lpg li fb7 kullandım. Adana-Ordu arası gittim geldim defalarca. 120 ye sabitleyip giderim hep bagaj Full dolu 2 kişi bir çocuk var arabada. 6.7 litre den aşağı ortalama görmedi benzinde. Lpg de 8 litreden aşağı gitmedim. 5.7 litre görmek o yükle mümkün değil. Tek başıma boş bagaj 80 90 la gittim bir kere Ordu Trabzon arası sadece o zaman 5.5 i gördüm. Birde yakıt hesaplarken benzin i koyan varmı bu kuruş hesabına. Ben şu fiyat koşullarında benzini de koyduğunuzda lpg li aracın şehiriçinde 30 kuruşun altını görme şansı yok diyorum. Adana ordu arası araç lpg den hariç 30 TL lik de benzin yakıyordu yokuşlarda devir 4000 e yaklaşınca. Hatta ocak ayında kış lastiği ile lpg benzin toplam km de 30 kuruş yaktı araç. Aracımı da çok sakin kullanan biriyim bu arada.

SM-G950F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Ad Soyad
Onur T.
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
Ben 3 yıl lpg li fb7 kullandım. Adana-Ordu arası gittim geldim defalarca. 120 ye sabitleyip giderim hep bagaj Full dolu 2 kişi bir çocuk var arabada. 6.7 litre den aşağı ortalama görmedi benzinde. Lpg de 8 litreden aşağı gitmedim. 5.7 litre görmek o yükle mümkün değil. Tek başıma boş bagaj 80 90 la gittim bir kere Ordu Trabzon arası sadece o zaman 5.5 i gördüm. Birde yakıt hesaplarken benzin i koyan varmı bu kuruş hesabına. Ben şu fiyat koşullarında benzini de koyduğunuzda lpg li aracın şehiriçinde 30 kuruşun altını görme şansı yok diyorum. Adana ordu arası araç lpg den hariç 30 TL lik de benzin yakıyordu yokuşlarda devir 4000 e yaklaşınca. Hatta ocak ayında kış lastiği ile lpg benzin toplam km de 30 kuruş yaktı araç. Aracımı da çok sakin kullanan biriyim bu arada.

Yuksek devirde benzin tuketiminiz mi var sizin. Yoksa araci calistiriktan sonra lpg ye gecene kadar yakan benzinden bahsediyorsunuz

Aracınız
Civic FC5 2018
Valla hocam yüksek devirlerde benzinde yakıyordu araç. Bi bende mi öyleydi bilmiyorum. Hem benzin hemde lpg yi doldurup yola öyle çıkıyordum. Vardığımda 2-3 diş benzin azalıyordu.

Ad Soyad
Onur T.
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
Valla hocam yüksek devirlerde benzinde yakıyordu araç. Bi bende mi öyleydi bilmiyorum. Hem benzin hemde lpg yi doldurup yola öyle çıkıyordum. Vardığımda 2-3 diş benzin azalıyordu.

Hocam hangi kit var aracinda bazi kitlerde belli bir devirden sonra otomatik benzine gecme ozelligi var eski aracimca vardi 5500 den sonra benzine geciyordu. Sert kullandiigm donemde lpg den cok benzin almaya baslayinca lpgciye gittim prograndan gösterdi eleman o ozelligi kapattik ondan sonra sikinti olmadi. Sende de muhtemelen oyle birsey soz konusu

Ad Soyad
Onur T.
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
Pc ye baglatip kapattirabilirsiniz gereksiz bir uygulama ciddi maliyet artisi sagliyor

Geri