Honda Civic Sedan FB7 Kasa - BENZİN ve LPG YAKIT FARKI !!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mask946
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic FC5 2018
Aracı sattım hocam çekişinden memnun olmadığım için. Dizel civic aldım. Birdaha atmosferik araca binmek mi? Kendi açımdan asla. Karadenizi bilirsiniz her yer yokuş. Araç çok bayılıyordu yokuşlarda. Şimdi o problemi dizel torkuyla çözdük

SM-G950F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Ad Soyad
Onur T.
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
Hayirli olsun gule gule kullanin arabanizi bende gecen sene geldim oralara tatil icin tork zayif oldugundan malum yuksek devir cevirmek istiyor arac. Napalim civic sevdasindan vazgecemiyor insan bir sure daha bineyim dizel benim icin uzak daha

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aracınız
Civic FC5 2018
Bende bir daha honda almam diyordum ama dediğiniz gibi civic hastalığı var ben hep dizel araçlara bindim belkide o yüzden memnun kalmadım. Tamamen beklentiyle alakalı hocam. En iyi araba bindiğim arabadır benim görüşüm. Allah kaza bela vermesin keyifli sürüşler

DADAŞ

0
Ad Soyad
Fırat Kaplan
Aracınız
Civic FB7 2013
Aracı sattım hocam çekişinden memnun olmadığım için. Dizel civic aldım. Birdaha atmosferik araca binmek mi? Kendi açımdan asla. Karadenizi bilirsiniz her yer yokuş. Araç çok bayılıyordu yokuşlarda. Şimdi o problemi dizel torkuyla çözdük

Hangi ildesiniz hocam?

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Civic FC5 2018
Hocam tamamen keyif ve alışkanlık meselesi. Ben torksuz arabaya binemiyorum onu anladım Sizin orasını hele hayal edemiyorum

Sadece uzun yol kullanacak olsaydım benzinli kullanırdım ama şehiriçi gerçeği var ki arada 20 Kr luk ciddi bir fark oluşuyor ş.içinde. Dolayısıyla amorti süresi çok daha kısalıyor. Ayrıca hesaba katılmayan aracın satarken lpg li aracı benzinli araca göre bir miktar daha yüksek fiyata satıldığı. Yani Honda civic gibi benzinde ekonomik olmayan bir aracı lpg siz kullanmak çok mantıklı değil.

Redmi Note 3 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Sadece uzun yol kullanacak olsaydım benzinli kullanırdım ama şehiriçi gerçeği var ki arada 20 Kr luk ciddi bir fark oluşuyor ş.içinde. Dolayısıyla amorti süresi çok daha kısalıyor. Ayrıca hesaba katılmayan aracın satarken lpg li aracı benzinli araca göre bir miktar daha yüksek fiyata satıldığı. Yani Honda civic gibi benzinde ekonomik olmayan bir aracı lpg siz kullanmak çok mantıklı değil.

Redmi Note 3 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Fabrika çıkışı lpg li araçlara sözüm yok

SM-G800H cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Civic FB7 2012
Hocam hangi kit var aracinda bazi kitlerde belli bir devirden sonra otomatik benzine gecme ozelligi var eski aracimca vardi 5500 den sonra benzine geciyordu. Sert kullandiigm donemde lpg den cok benzin almaya baslayinca lpgciye gittim prograndan gösterdi eleman o ozelligi kapattik ondan sonra sikinti olmadi. Sende de muhtemelen oyle birsey soz konusu

Yüksek devirlerde benzin yakması BRC'nin diğer ucuz alternatiflere göre ÜSTÜNLÜĞÜDÜR arkadaşlar, gereksiz uygulama değildir.
Benzinin kalorifik değer 8250 iken LPGde bu 11000 seviyesine çıkar. Özellikle üst devirlerde (>5000RPM) yükselen basınçla birlikte aşınmayı azaltmak için silindir içinde yanma odasına bir miktar benzin (sanırım %15'e kadar) püskürtülerek SOĞUTMA yaptırılır.

Bilgisayara bağlatılıp kapatılabilir. Böylece sisteminizi 1000 lira ucuz olan kite çevirmiş olursunuz: Tebrik ederim!
Motorun kısalan ömrünü tabii ki 150bin km görünce satanlar değil, sonrasında kullanacaklar tecrübe edecektir.
Siz böylece aylık 20 lira az benzin yakmış olursunuz, onu da yukarıdaki formülasyona ekleyiverin.

Merhaba Arkadaşlar,
...Öncelikle Aracımıza uygun ve delme biçme olmadan soket ve pipo sistemli BRC LPG sistemi Yaptırırsak
Bunun Maliyeti:
3.000 TL
EXTRA - Yıllık LPG Bakım Maliyeti: 100 TL (Filtre, Gaz Ayarı, Genel Bakımları ve Kontroller)
EXTRA - Günlük Minimum 1 TL'lik Benzin Tüketimi Buda Yıllık: 365 TL (Sıcak Havalarda Bu Böyle - Soğuk Havalarda Dahada Artar)
EXTRA - Araca LPG Takıldığı için 25.000-30.000 KM'de Bir Subap Ayarı Yapılır, Bu da Özel Serviste 100-150 TL / Yetkili Serviste 200-350 TL Arasıdır.
...
Şimdi Gelelim Benzin ve LPG arasında ki Yakıt Farkına
Bizim Aracımız şuan ki yakıt fiyatlarıyla
Benzin: 5.93 TL - LPG Ortalama: 2.90 - 3.00 TL
Ortalama 90 KM/h Hizla Uzun Yolda Benzinde:
0.32 Kuruş YAKMAKTADIR. ( Bu Benim Bizzat Tespitim) 5.60 TL iken 0.29 Kuruşuda Gördük
Ortalama 90 KM/h Hizla Uzun Yolda LPG'de:
0.23 Kuruş YAKMAKTADIR. ( Forumda Diger Arkadaşların Paylaşımı )

Benzin'de KM'de
0.32 Kuruş - LPG'de KM'de 0.23 Kuruş = 0,09 Kuruş Benzin ile LPG Arasında FARK Vardır.

Buna Göre; 3 Yıllık LPG Maliyetimiz Olan
4.395 TL'yi Aradaki Fark olan 0.09 Kuruş'a Bölüyoruz. Bakalım Kendini Kaç KM'de Amorti Ediiyor.

4.395 TL / 0.09 Kuruş = 48.833 KM'de LPG Sistemi Kendini Amorti Ediyor. Daha Sonra Kar Elde Etmeye Başlıyorsunuz.
Emeğinize sağlık.
Hesaplamalarda keşke ortalama tüketimleri kullansanız. Hesaplamak zordur ama daha genel geçer sonuç verir.
* Benzin ve LPG tüketimleri arası BRC verilerine göre ortalama %18 sarfiyat farkı vardır. Günümüz pompa fiyatlarına göre 9 kuruşluk farkı imkansız kılar.
* Eğer kişi yaklaşık 16.000km/yıl kullanıyorsa hesap doğru. Ancak değişik menzillerde bakım giderleri değişkenlik gösterebileceği için hesaplama sapacaktır.

Geri