Evet anlaşmayı hatırlıyorum.Hocam 2019 yılında Japonya ile AB özel bir gümrük muafiyet anlaşması imzaladı, bu sayede Japonya’dan ithal araçlar sanki AB içerisinden üretilmiş gibi gümrüklemeye tabi olacak, bu nedenle Hyundai’nin ithal araçlarında karşılaşılan durumn gözlenmeyeceğini düşünüyorum.
Ancak her halikarda Türkiye Fabrikası sayesinde ortaya çıkan maliyet avantajı artık olmayacak ve bence de eskisi gibi uyguna donanımlı Civic alamayacağız, bu açıdan tereddütlerinizi aynen paylaşıyorum.
Dediğiniz gibi burda üretilenden daha ucuza mi olur bilemem. Çünkü bu aracın yerlilik oranı yuksekti. Benzin deposundan arka tampondaki reflektörüne kadar tr de üretilen parçaları var. Bakalım oradan buraya daha uygunami gelecek. İlk zamanlar belki aynı fiyat üzerinden bir müddet gider. Tr de fabrika kapatmanın bir şekilde bastırılması gerekiyor çünkü buda ister istemez fiyatlara yansır ve düşük olabilir gibi bir yorum getiriyorum kendimce.
Diğer tarafa bakacak olursak Civic eğer 380-400 lü rakamlara çıkarsa şayet yeni getirecekleri accordu kaça satacaklar acaba bir de işin o yüzü var.Az kaldı bekleyip görelim hep birlikte. Gönül ister herkez alsın binsin lakin trde nedense olmuyor buda bizden kaynaklanıyor. Otomobili ne zaman prestij ve güç gösterisi olma algisindan çıkarırsak o zaman bir şeyler değişir belki...